Засідання Великолепетиської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

10 вересня 2019 року відбулося засідання Великолепетиської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю начальника Великолепетиського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Наталії Любченко.

На порядку денному були розглянуті питання проведення обстежень пожежної безпеки у закладах освіти району та запобігання виникнення пожеж у приватних домогосподарствах; забезпечення органами місцевого самоврядування першочергових заходів з належного контролю, обліку колодязів на території Великолепетиської селищної та сільських рад району. У ході засідання було акцентовано увагу на проблемних питаннях, вирішення яких потребує значних коштів (пожежна сигналізація, аварійне освітлення шляхів евакуації, обробка вогнезахисним розчином дерев’яних конструкцій у навчальних закладах). Представникам відділу освіти доручено скласти план усунення недоліків та розробити бюджетний запит на 2020 рік для планування потреби на придбання для закладів освіти району протипожежної системи захисту.

Присутніх поінформовано, що з метою попередження пожеж перед початком опалювального сезону будуть здійснені перевірки на території селищної та сільських рад щодо дотримання правил техніки безпеки під час опалювального періоду, проведення відповідної роз’яснювальної роботи, обстеження житлово-побутових умов, особливо мало захищених категорій населення (самотніх осіб похилого віку, інвалідів та сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах).

У зв’язку з недавнім випадком захворювання на водно-нітратну метгемоглобінемію, що стався в Олешківському районі Херсонської області, начальник Великолепетиського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області наголосила на необхідності контролю та обліку всіх колодязів району селищною та сільськими радами та проведенні роз’яснювальної роботи щодо профілактики виникнення захворювань на водно-нітратну метгемоглобінемію.

Наприкінці засідання присутні дійшли згоди щодо важливості вжиття практичних заходів з приведення пожежної безпеки у закладах освіти у відповідність нормам ДСНС та недопущення спалаху захворювань на водно-нітратну метгемоглобінемію.