Реєстри

До уваги власників малих виробництв виноробної продукції

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 03 жовтня 2018 року № 823 «Деякі питання подання та реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції вимогам законодавства» власникам малих виробництв виноробної продукції необхідно подати територіальним органам Держпродспоживслужби декларацію відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції вимогам законодавства. Декларація може бути подана за вибором суб’єкта господарювання як в електронній, так і паперовій формі. Суб’єкт господарювання подає декларацію за місцезнаходженням потужностей.

Зареєстровані декларації

Про внесення операторів ринку до Реєстру потужностей

Відповідно до ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР, наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» від 10.02.2016 № 39 суб’єкти господарювання оформляють заяву про державну реєстрацію (додається).

Наголошуємо, що оформлення заяви про державну реєстрацію потужності проводити за місцем розташування потужності (в заяві вказується адреса потужності оператора ринку (додається).

За додатковою інформацією звертатися до відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області    за адресою: вул. Перекопська, 17, м. Херсон (конт.тел. (0552) 32 17 36).

Щодо оформлення сертифіката здоровя

При експорті харчових продуктів нетваринного походження для споживання людиною (кондитерські вироби, олія, спеції та прянощі, мука, консервовані фрукти та овочі, сік, чай, кава смажена, какао порошок, вироби з макаронного тіста, дієтичні добавки, варення, джеми, соуси, гірчиця, вода мінеральна, напої, пиво, вина, тощо ) відповідно до статті 26 Закону України  «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» видається сертифікат здоров’я на вимогу оператора ринку. Сертифікат видається та засвідчується підписом державного інспектора територіального органу Держпродспоживслужби області або району, на яких покладено функції із здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та печаткою цього органу. Розмір плати, що стягується з оператора ринку за видачу міжнародного сертифікату на вантаж з харчовими продуктами нетваринного походження становить 0,05 місячного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на дату відповідного звернення оператора ринку.

Відповідно до ст.25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів від 23.12.1997 № 771/97ВР, наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Порядку  проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам»  від 10.02.2016 №39 суб’єкт господарювання обов’язково повинен бути зареєстрований та отримати реєстраційний номер.

Перелік державних інспекторів, уповноважених оформляти Сертифікат здоровя при експорті харчових продуктів нетваринного походження Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області