- РЕЄСТР операторів ринку та потужностей Херсонської області, на які видано експлуатаційний дозвіл;
- РЕЄСТР уповноважених осіб по Херсонської області;
- Перелік державних ветеринарних інспекторів Херсонської регіональної державної лабораторії ім. професора Л.С. Ценковського Держпродспоживслужби, що входять до системи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та підпорядковані йому з набуттям прав та обов’язків визначених в Законі України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» від 18.05.2017 № 2042 станом на 01.01.2024;
- Перелік державних ветеринарних інспекторів державних установ ветеринарної медицини, що входять до системи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та підпорядковані йому з набуттям прав та обов’язків визначених в Законі України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» від 18.05.2017 № 2042 станом на 01.01.2024;
- Перелік державних інспекторів, спеціалістів державних установ ветеринарної медицини, яким надано право нанесення позначок придатності та ветеринарних штампів в Херсонській області станом на 01.01.2024;
- РЕЄСТР потужностей операторів ринку харчових продуктів по Херсонської області;
- Реєстр операторів потужностей, що використовують для промислового вирощування тварин по Херсонській області;
- Державний реєстр офіційних ветеринарних лікарів в Херсонській області;
- Перелік державних інспекторів ветеринарної медицини, яким надано право нанесення позначок придатності та ветеринарних штампів в Херсонській області станом на 16.12.2020 року;
- Перелік державних інспекторів ветеринарної медицини, яким надано право нанесення позначок придатності та ветеринарних штампів в Херсонській області станом на 01.01.2022
До уваги власників малих виробництв виноробної продукції
На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 03 жовтня 2018 року № 823 «Деякі питання подання та реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції вимогам законодавства» власникам малих виробництв виноробної продукції необхідно подати територіальним органам Держпродспоживслужби декларацію відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції вимогам законодавства. Декларація може бути подана за вибором суб’єкта господарювання як в електронній, так і паперовій формі. Суб’єкт господарювання подає декларацію за місцезнаходженням потужностей.
Зареєстровані декларації
Про внесення операторів ринку до Реєстру потужностей
Відповідно до ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР, наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» від 10.02.2016 № 39 суб’єкти господарювання оформлюють заяву про державну реєстрацію (із змінами) відповідно до Наказу Міністерства економіки України від 21.01.2022 N 142-22
Наголошуємо, що оформлення ЗАЯВИ про державну реєстрацію потужності проводити за місцем розташування потужності (в заяві вказується адреса потужності оператора ринку (додається).
Відповідно до ст. 15 Закону України від 21.12.2017 № 2264-VІІІ «Про безпечність та гігієну кормів», Порядку здійснення державної реєстрації потужностей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.08.2021 № 884 суб’єкти господарювання оформлюють ЗАЯВУ щодо реєстрації потужностей які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу кормів та не потребують отримання експлуатаційного дозволу.
За додатковою інформацією звертатися до відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за адресою: вул. Перекопська, 17, м. Херсон (конт. тел. (0552) 32 17 36).
Щодо оформлення сертифіката здоров’я
При експорті харчових продуктів нетваринного походження для споживання людиною (кондитерські вироби, олія, спеції та прянощі, мука, консервовані фрукти та овочі, сік, чай, кава смажена, какао порошок, вироби з макаронного тіста, дієтичні добавки, варення, джеми, соуси, гірчиця, вода мінеральна, напої, пиво, вина, тощо ) відповідно до статті 26 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» видається сертифікат здоров’я на вимогу оператора ринку. Сертифікат видається та засвідчується підписом державного інспектора територіального органу Держпродспоживслужби області або району, на яких покладено функції із здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та печаткою цього органу. Розмір плати, що стягується з оператора ринку за видачу міжнародного сертифікату на вантаж з харчовими продуктами нетваринного походження становить 0,05 місячного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на дату відповідного звернення оператора ринку.
Відповідно до ст.25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів від 23.12.1997 № 771/97ВР, наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» від 10.02.2016 №39 суб’єкт господарювання обов’язково повинен бути зареєстрований та отримати реєстраційний номер.
Перелік державних інспекторів, уповноважених оформляти Сертифікат здоров’я при експорті харчових продуктів нетваринного походження Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області
Реєстри
До уваги власників малих виробництв виноробної продукції
На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 03 жовтня 2018 року № 823 «Деякі питання подання та реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції вимогам законодавства» власникам малих виробництв виноробної продукції необхідно подати територіальним органам Держпродспоживслужби декларацію відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції вимогам законодавства. Декларація може бути подана за вибором суб’єкта господарювання як в електронній, так і паперовій формі. Суб’єкт господарювання подає декларацію за місцезнаходженням потужностей.
Зареєстровані декларації
Про внесення операторів ринку до Реєстру потужностей
Відповідно до ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР, наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» від 10.02.2016 № 39 суб’єкти господарювання оформлюють заяву про державну реєстрацію (із змінами) відповідно до Наказу Міністерства економіки України від 21.01.2022 N 142-22
Наголошуємо, що оформлення ЗАЯВИ про державну реєстрацію потужності проводити за місцем розташування потужності (в заяві вказується адреса потужності оператора ринку (додається).
Відповідно до ст. 15 Закону України від 21.12.2017 № 2264-VІІІ «Про безпечність та гігієну кормів», Порядку здійснення державної реєстрації потужностей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.08.2021 № 884 суб’єкти господарювання оформлюють ЗАЯВУ щодо реєстрації потужностей які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу кормів та не потребують отримання експлуатаційного дозволу.
За додатковою інформацією звертатися до відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за адресою: вул. Перекопська, 17, м. Херсон (конт. тел. (0552) 32 17 36).
Щодо оформлення сертифіката здоров’я
При експорті харчових продуктів нетваринного походження для споживання людиною (кондитерські вироби, олія, спеції та прянощі, мука, консервовані фрукти та овочі, сік, чай, кава смажена, какао порошок, вироби з макаронного тіста, дієтичні добавки, варення, джеми, соуси, гірчиця, вода мінеральна, напої, пиво, вина, тощо ) відповідно до статті 26 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» видається сертифікат здоров’я на вимогу оператора ринку. Сертифікат видається та засвідчується підписом державного інспектора територіального органу Держпродспоживслужби області або району, на яких покладено функції із здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та печаткою цього органу. Розмір плати, що стягується з оператора ринку за видачу міжнародного сертифікату на вантаж з харчовими продуктами нетваринного походження становить 0,05 місячного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на дату відповідного звернення оператора ринку.
Відповідно до ст.25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів від 23.12.1997 № 771/97ВР, наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» від 10.02.2016 №39 суб’єкт господарювання обов’язково повинен бути зареєстрований та отримати реєстраційний номер.
Перелік державних інспекторів, уповноважених оформляти Сертифікат здоров’я при експорті харчових продуктів нетваринного походження Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області