Реєстри

До уваги власників малих виробництв виноробної продукції

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 03 жовтня 2018 року № 823 «Деякі питання подання та реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції вимогам законодавства» власникам малих виробництв виноробної продукції необхідно подати територіальним органам Держпродспоживслужби декларацію відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції вимогам законодавства. Декларація може бути подана за вибором суб’єкта господарювання як в електронній, так і паперовій формі. Суб’єкт господарювання подає декларацію за місцезнаходженням потужностей.

Зареєстровані декларації

Про внесення операторів ринку до Реєстру потужностей

Відповідно до ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР, наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Порядку державної реєстрації потужностей та Порядку ведення державного реєстру операторів ринку та їхніх потужностей»  від 15.02.2024 № 431 оператор ринку подає ЗАЯВУ про державну реєстрацію потужності у паперовій або електронній формі до територіального органу Держпродспоживслужби за адресою потужності, у тому числі через центр надання адміністративних послуг, за 10 календарних днів до початку роботи потужності. Винятком є виробники ремісничих харчових продуктів та виробники харчових продуктів тваринного походження на малих потужностях, які до заяви додають також інформацію, яка дає змогу ідентифікувати такі харчові продукти, та декларують обсяги виробництва на тиждень у середньому протягом року.

Щодо оформлення сертифіката здоровя

При експорті харчових продуктів нетваринного походження для споживання людиною (кондитерські вироби, олія, спеції та прянощі, мука, консервовані фрукти та овочі, сік, чай, кава смажена, какао порошок, вироби з макаронного тіста, дієтичні добавки, варення, джеми, соуси, гірчиця, вода мінеральна, напої, пиво, вина, тощо ) відповідно до статті 26 Закону України  «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» видається сертифікат здоров’я на вимогу оператора ринку. Сертифікат видається та засвідчується підписом державного інспектора територіального органу Держпродспоживслужби області або району, на яких покладено функції із здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та печаткою цього органу. Розмір плати, що стягується з оператора ринку за видачу міжнародного сертифікату на вантаж з харчовими продуктами нетваринного походження становить 0,05 місячного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на дату відповідного звернення оператора ринку.

Відповідно до ст.25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів від 23.12.1997 № 771/97ВР, наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Порядку  проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам»  від 10.02.2016 №39 суб’єкт господарювання обов’язково повинен бути зареєстрований та отримати реєстраційний номер.

Перелік державних інспекторів, уповноважених оформляти Сертифікат здоровя при експорті харчових продуктів нетваринного походження Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області