Як поводитися у спеку

Спекотне літо у розпалі. Для послаблення несприятливої дії високої температури в житлових та громадських будинках, офісних приміщеннях Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області рекомендує:

-застосувувати сонцезахисні пристрої на вікнах (жалюзі, штори світлих відтінків, тоноване скло);

-мобільні та стаціонарні кондиціонери;

-звичайні електричні вентилятори.

Для недопущення надходження тепла в приміщення рекомендується кріпити плівки–сонцевідбивачі.

Тим, хто страждає на хронічні захворювання, особливо серцево-судинної системи, літнім людям та дітям рекомендовано обмеження фізичної активності та перебування на сонці.

У приміщеннях необхідно постійно проводити вологе прибирання з метою збільшення вологості повітря та зниження його температури. Антимоскітну сітку на вікнах рекомендується періодично зволожувати для зменшення проникнення гарячого повітря.

Найкращий час для провітрювання приміщень – нічні, ранкові та вечірні години. У інший час кватирки, фрамуги, вікна необхідно тримати зачиненими, що значно зменшить проникнення гарячого повітря в середину приміщення.

У спекотні дні треба вдягати одяг, який добре пропускає повітря, легкий, просторий, бажано світлих відтінків.

З метою попередження перегріву, періодично, особливо після повернення з вулиці, необхідно користуватися душем. Під час відпочинку на пляжі рекомендується знаходитись в тіні та якомога більше скоротити перебування на сонці. Найсприятливіший час знаходженні на пляжі – ранкові та вечірні години.

При перебуванні на відкритому повітрі необхідно носити головні убори, збільшити споживання питної води та рідкої їжі.

Для попередження порушень імунної системи рекомендована овочева дієта. У спеку категорично забороняється вживання алкогольних напоїв, куріння.