Спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області взяли участь у вебінарі стосовно правил виробництва безпечної плодоовочевої продукції
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області в межах своїх повноважень сприяє роз’яснювальній роботі щодо вимог чинного законодавства задля покращення обізнаності споживачів та суб’єктів господарювання.
Так, 14 липня 2021 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області взяли участь у вебінарі на тему «Правила виробництва безпечної плодоовочевої продукції: від поля до лабораторії», яку організовувала Громадська організація «Земля Таврії». Учасниками вебінару були сільгоспвиробники Херсонської, Миколаївської, Одеської та Запорізької областей.
Головна мета заходу – донести до аграріїв вимог чинного законодавства щодо державної реєстрації оператора ринку харчових продуктів первинного виробництва, які займаються вирощуванням плодоовочевої продукції, необхідних досліджень продукції та переліку документів, необхідних при її реалізації. Це має покращити безпечність та якість вирощеної продукції, обізнаність операторів ринку щодо забезпечення надання інформації споживачам про харчові продукти рослинного походження та надати більше інформації покупцеві про товар, який він купує. Особливо гостро це питання постає на початку сезону масової торгівлі баштанними культурами.
Начальником відділу державного контролю Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергієм Кацарським було надано інформацію щодо переліку нормативно-правових актів, які регулюють питання виробництва харчових продуктів рослинного походження та відбору зразків харчових продуктів рослинного походження для лабораторних досліджень (випробувань).
15.07.2021
Спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області взяли участь у вебінарі стосовно правил виробництва безпечної плодоовочевої продукції
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області в межах своїх повноважень сприяє роз’яснювальній роботі щодо вимог чинного законодавства задля покращення обізнаності споживачів та суб’єктів господарювання.
Так, 14 липня 2021 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області взяли участь у вебінарі на тему «Правила виробництва безпечної плодоовочевої продукції: від поля до лабораторії», яку організовувала Громадська організація «Земля Таврії». Учасниками вебінару були сільгоспвиробники Херсонської, Миколаївської, Одеської та Запорізької областей.
Головна мета заходу – донести до аграріїв вимог чинного законодавства щодо державної реєстрації оператора ринку харчових продуктів первинного виробництва, які займаються вирощуванням плодоовочевої продукції, необхідних досліджень продукції та переліку документів, необхідних при її реалізації. Це має покращити безпечність та якість вирощеної продукції, обізнаність операторів ринку щодо забезпечення надання інформації споживачам про харчові продукти рослинного походження та надати більше інформації покупцеві про товар, який він купує. Особливо гостро це питання постає на початку сезону масової торгівлі баштанними культурами.
Начальником відділу державного контролю Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергієм Кацарським було надано інформацію щодо переліку нормативно-правових актів, які регулюють питання виробництва харчових продуктів рослинного походження та відбору зразків харчових продуктів рослинного походження для лабораторних досліджень (випробувань).
Переглянути запис вебінару можна за посиланням: