Позапланові перевірки пришкільних таборів у Великоолександрівському районі

Фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській області проведено 18 позапланових перевірок відпочинкових пришкільних таборів та 1 позапланова перевірка оздоровчого табору «Орльонок». Перевірки проводилися з лабораторним контролем. Всього відібрано 480 змивів на бактерії групи кишкової палички, 26 проб води на відповідність по мікробіологічним показникам, 26 проб води на відповідність по санітарно – хімічним показникам, 8 готових страв на бакзабрудненість, 12 проб рослинної продукції на вміст нітратів та 12 проб рослинної продукції на паразитологічні дослідження.

При перевірках приділялася особлива увага організації харчування та профілактиці харчових отруєнь, а саме: якості продуктів, які поступають в заклади, відповідності супровідних документів наявним продуктам, дотримання термінів придатності, умовам транспортування та зберігання, дотримання технології приготування страв та поточності технологічного процесу, якості миття столового та кухонного посуду тощо. В період підготовки до роботи переглянуті перспективні двотижневі меню з аналізом виконання норм харчування, технологічні картки, режими харчування та режими дня, склад сухого пайку, погоджені постачальники харчових продуктів.

За результатами перевірок складені акти та довідки, надані приписи та рекомендації щодо усунення виявлених недоліків. Питання дотримання санітарних вимог у закладах оздоровлення та відпочинку знаходиться на постійному контролі Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.