04.08.2025

Рак картоплі — небезпечне карантинне захворювання, що загрожує агровиробництву
Synchytrium endobioticum (Schilbersky) Percival, збудник раку картоплі, є одним із найбільш небезпечних карантинних організмів, що становить серйозну загрозу для сільськогосподарського… детальніше
01.08.2025

На Херсонщині скасували особливий режим захисту рослин: ліквідовано вогнища саранових
На Херсонщині завершено дію особливого режиму захисту рослин, який було запроваджено через появу небезпечних шкідників – сарани італійського пруса та… детальніше
01.08.2025

Вірусний гепатит А: прості поради для уникнення інфікування
Чистота – запорука здоров’я. Особливо тоді, коли мова іде про вірусний гепатит А — гостре інфекційне захворювання печінки, яке ще… детальніше
01.08.2025

До уваги суб’єктів господарювання (юридичних осіб), які здійснюють діяльність з розведення, утримання та забою тварин
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області інформує про можливість підключення до програмного продукту «Персональний кабінет користувача Єдиного державного реєстру тварин… детальніше
01.08.2025

Держпраці запускає інформаційну кампанію «Виходь на світло!» з протидії незадекларованій праці
У період з 1 серпня по 1 жовтня Держпраці реалізовуватиме всеукраїнську інформаційну кампанію «Виходь на світло!», спрямовану на зниження рівня незадекларованої… детальніше
01.08.2025

Сезон збору дикорослих грибів: важливі рекомендації щодо безпеки
Опади сприяли появі дикорослих грибів у різних куточках країни, тому так важливо дотримуватися вимог безпеки щодо вживання цього продукту. Держпродспоживслужба… детальніше
01.08.2025

Словник безбар’єності: внутрішньо переміщена особа
Через збройну агресію рф на території України, що триває з 2014 року, багато людей були вимушені покинути власні домівки на… детальніше
01.08.2025

Знай свої права: про договір на туристичне обслуговування
Є різні варіанти літнього відпочинку – хтось обирає «зелений» туризм, хтось їде на морське узбережжя, а хтось – вирушає в… детальніше
31.07.2025

Держпродспоживслужба Херсонщини посилює контроль на агропродовольчих ринках
Нагадуємо, що з 5 грудня 2024 року в Україні діють оновлені гігієнічні вимоги до агропродовольчих ринків, затверджені наказом Мінагрополітики від… детальніше
04.08.2025
Як уникнути харчових отруєнь у спеку: важливі поради для закладів харчування
У спекотний період значно зростає ризик виникнення харчових отруєнь, зумовлених активним розмноженням мікроорганізмів у харчових продуктах. Для закладів громадського харчування… детальніше
детальніше...