7 червня – Всесвітній день безпеки харчових продуктів!

Кожна людина у світі заслуговує споживати безпечні продукти. Тому Генеральна Асамблея ООН у грудні 2018 року проголосила 7 червня World Food Safety Day (Всесвітній день безпеки харчових продуктів). Цей день має на меті привернути увагу до якості продуктів харчування, сприяти громадському здоров’ю, продовольчій безпеці, а також попереджувати та виявляти ризики харчових інфекцій.

Безпека харчових продуктів мусить забезпечуватись на шляху «від лану до столу». Так як при порушенні встановлених норм виробництва, транспортування, зберігання або приготування, харчові продукти можуть нести небезпеку для здоров’я людини.

Тільки ефективна співпраця між урядами країн, виробниками і споживачами сприяє забезпеченню безпеки харчових продуктів.

Будьте відповідальними за власне здоров’я!