З метою запобігання поширенню на території Херсонської області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щоденно здійснюється контроль дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних заходів під час провадження діяльності в період карантину.
За період з 31 січня по 06 лютого 2022 року фахівцями Головного управління самостійно, а також у складі COVID – патрулів разом з представниками Національної поліції, органів місцевого самоврядування та місцевої влади перевірено 529 об’єктів на предмет дотримання суб’єктами господарювання обмежувальних карантинних вимог. Порушення встановлено на 113 об’єктах.
Охоплено перевірками:
- об’єктів роздрібної торгівлі харчовими продуктами– 282, з них працювали з порушеннями 65 об’єктів;
- закладів громадського харчування– 26, у 4 закладах виявлені порушення карантинних вимог;
- об’єктів непродовольчої торгівлі– 88, на 13 об’єктах виявлені порушення карантинних обмежень;
- дошкільних закладів освіти– 30, у 4 закладах виявлені порушення;
- закладів загальної середньої освіти– 22, у 7 закладах встановлені порушення;
- 81 інший об’єкт, з яких працювали з порушеннями – 20.
За вказаний період фахівцями Головного управління складено 84 протоколів про адміністративне правопорушення. Протоколи складаються за статтями 42 та 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. З метою недопущення порушень у подальшому та усуненню виявлених кожному порушнику надані відповідні письмові пропозиції.
Проводилась також активна роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання щодо протиепідемічних вимог.
07.02.2022
Дотримання карантинних вимог: за минулий тиждень спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області перевірили 529 об’єктів
З метою запобігання поширенню на території Херсонської області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щоденно здійснюється контроль дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних заходів під час провадження діяльності в період карантину.
За період з 31 січня по 06 лютого 2022 року фахівцями Головного управління самостійно, а також у складі COVID – патрулів разом з представниками Національної поліції, органів місцевого самоврядування та місцевої влади перевірено 529 об’єктів на предмет дотримання суб’єктами господарювання обмежувальних карантинних вимог. Порушення встановлено на 113 об’єктах.
Охоплено перевірками:
За вказаний період фахівцями Головного управління складено 84 протоколів про адміністративне правопорушення. Протоколи складаються за статтями 42 та 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. З метою недопущення порушень у подальшому та усуненню виявлених кожному порушнику надані відповідні письмові пропозиції.
Проводилась також активна роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання щодо протиепідемічних вимог.