Дотримання карантинних вимог: за минулий тиждень спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області перевірили 529 об’єктів

З метою запобігання поширенню на території Херсонської області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щоденно здійснюється контроль дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних заходів під час провадження діяльності в період карантину.

За період з 31 січня по 06 лютого 2022 року фахівцями Головного управління самостійно, а також у складі COVID – патрулів разом з представниками Національної поліції, органів місцевого самоврядування та місцевої влади перевірено 529 об’єктів на предмет дотримання суб’єктами господарювання обмежувальних карантинних вимог. Порушення встановлено на 113 об’єктах.

 Охоплено перевірками:

  • об’єктів роздрібної торгівлі харчовими продуктами– 282, з них працювали з порушеннями 65 об’єктів;
  • закладів громадського харчування– 26, у 4 закладах виявлені порушення карантинних вимог;
  • об’єктів непродовольчої торгівлі– 88, на 13 об’єктах виявлені порушення карантинних обмежень;
  • дошкільних закладів освіти– 30, у 4 закладах виявлені порушення;
  • закладів загальної середньої освіти– 22, у 7 закладах встановлені порушення;
  • 81 інший об’єкт, з яких працювали з порушеннями – 20.

За вказаний період фахівцями Головного управління складено 84 протоколів про адміністративне правопорушення. Протоколи складаються за статтями 42 та 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. З метою недопущення порушень у подальшому та усуненню виявлених кожному порушнику надані відповідні письмові пропозиції.

Проводилась також активна роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання щодо протиепідемічних вимог.