Дотримання карантинних вимог: за минулий тиждень спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області перевірили понад 500 суб’єктів господарювання

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щоденно, у тому числі протягом вихідних днів та новорічних святкувань, здійснюють посилений моніторинг дотримання санітарного законодавства та карантинних обмежень суб’єктами господарювання.

Так, за період з 10 по 16 січня фахівцями Головного управління самостійно, а також у складі COVID-патрулів разом з представниками Національної поліції, органів місцевого самоврядування та місцевої влади перевірено 508 суб’єктів господарювання області на предмет дотримання карантинних вимог.

З них 130 об’єктів працювали з порушеннями.

Моніторингом охоплено:

– 287 об’єктів роздрібної торгівлі харчовими продуктами;

– 10 закладів громадського харчування;

– 99 об’єктів непродовольчої торгівлі;

– 27 дошкільних закладів освіти;

– 32 заклади загальної середньої освіти;

– 53 інші об’єкти.

За результатами перевірок складено 87 протоколів про порушення карантинних вимог і санітарних правил. З метою недопущення у подальшому та усуненню вже виявлених порушень, кожному порушнику надані письмові пропозиції щодо приведення у відповідність до карантинних вимог функціонування об’єкту.

Протоколи складаються за статтями 42 та 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зазначимо, наразі Херсонська область належить до «жовтої» зони епідемічної небезпеки. Обмежувальні протиепідемічні заходи для «жовтої» зони викладені в Постанові КМУ від 09 грудня №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».