Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щоденно, у тому числі протягом вихідних днів та новорічних святкувань, здійснюють посилений моніторинг дотримання санітарного законодавства та карантинних обмежень суб’єктами господарювання.
Так, за період з 10 по 16 січня фахівцями Головного управління самостійно, а також у складі COVID-патрулів разом з представниками Національної поліції, органів місцевого самоврядування та місцевої влади перевірено 508 суб’єктів господарювання області на предмет дотримання карантинних вимог.
З них 130 об’єктів працювали з порушеннями.
Моніторингом охоплено:
– 287 об’єктів роздрібної торгівлі харчовими продуктами;
– 10 закладів громадського харчування;
– 99 об’єктів непродовольчої торгівлі;
– 27 дошкільних закладів освіти;
– 32 заклади загальної середньої освіти;
– 53 інші об’єкти.
За результатами перевірок складено 87 протоколів про порушення карантинних вимог і санітарних правил. З метою недопущення у подальшому та усуненню вже виявлених порушень, кожному порушнику надані письмові пропозиції щодо приведення у відповідність до карантинних вимог функціонування об’єкту.
Протоколи складаються за статтями 42 та 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Зазначимо, наразі Херсонська область належить до «жовтої» зони епідемічної небезпеки. Обмежувальні протиепідемічні заходи для «жовтої» зони викладені в Постанові КМУ від 09 грудня №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».
17.01.2022
Дотримання карантинних вимог: за минулий тиждень спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області перевірили понад 500 суб’єктів господарювання
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щоденно, у тому числі протягом вихідних днів та новорічних святкувань, здійснюють посилений моніторинг дотримання санітарного законодавства та карантинних обмежень суб’єктами господарювання.
Так, за період з 10 по 16 січня фахівцями Головного управління самостійно, а також у складі COVID-патрулів разом з представниками Національної поліції, органів місцевого самоврядування та місцевої влади перевірено 508 суб’єктів господарювання області на предмет дотримання карантинних вимог.
З них 130 об’єктів працювали з порушеннями.
Моніторингом охоплено:
– 287 об’єктів роздрібної торгівлі харчовими продуктами;
– 10 закладів громадського харчування;
– 99 об’єктів непродовольчої торгівлі;
– 27 дошкільних закладів освіти;
– 32 заклади загальної середньої освіти;
– 53 інші об’єкти.
За результатами перевірок складено 87 протоколів про порушення карантинних вимог і санітарних правил. З метою недопущення у подальшому та усуненню вже виявлених порушень, кожному порушнику надані письмові пропозиції щодо приведення у відповідність до карантинних вимог функціонування об’єкту.
Протоколи складаються за статтями 42 та 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Зазначимо, наразі Херсонська область належить до «жовтої» зони епідемічної небезпеки. Обмежувальні протиепідемічні заходи для «жовтої» зони викладені в Постанові КМУ від 09 грудня №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».