Держпродспоживслужба Херсонщини приділяє особливу увагу забезпеченню продовольчої безпеки регіону

Незважаючи на складні умови воєнного часу, в яких сьогодні працюють підприємства харчової галузі, Держпродспоживслужба Херсонщини продовжує системно працювати над гарантуванням безпечності харчових продуктів та підтриманням продовольчої безпеки регіону.

Питання забезпечення безпечності харчових продуктів, удосконалення лабораторного контролю на виробництві та дотримання вимог харчового законодавства в умовах сьогодення Херсонщини обговорили під час робочої зустрічі керівництва Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з представниками підприємств із виробництва молочних продуктів.

«Попри виклики повномасштабної війни, бізнес продовжує працювати, забезпечуючи громади якісними харчовими продуктами. Наше завдання – бути надійним партнером і контролюючим органом водночас, допомагати виробникам дотримуватися норм безпечності та підтримувати продовольчу стабільність регіону», – зазначив начальник Головного управління Сергій Шевченко.

Під час зустрічі обговорили такі питання:

  • забезпечення безпечності харчових продуктів на всіх етапах виробництва;
  • організація внутрішнього лабораторного контролю якості молока та молочних продуктів;
  • дотримання гігієнічних вимог на харчових потужностях;
  • взаємодія виробників з контролюючими органами у питаннях простежуваності продукції;
  • підвищення рівня культури безпечності харчових продуктів серед працівників підприємств.

Окрему увагу приділили питанню залучення операторів ринку молока до участі у проєкті «Молочний модуль», який спрямований на підвищення якості та безпечності молочної сировини.

Нагадаємо, «Молочний модуль» – це сучасна IT-платформа Держпродспоживслужби, розроблена для реалізації програми контролю сирого молока. Вона дозволяє здійснювати генерацію, аналіз та обробку результатів лабораторних досліджень, що сприяє ефективній співпраці операторів ринку з лабораторіями та територіальними органами Держпродспоживслужби.

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області перебуває у постійному діалозі з бізнесом, підтримує комунікацію з представниками харчової промисловості, надає консультаційну допомогу підприємствам галузі. Контроль за дотриманням санітарних і ветеринарно-санітарних вимог у сфері безпечності харчових продуктів залишається на постійному моніторингу фахівців Держпродспоживслужби Херсонщини.

«Ми вдячні виробникам за відкритість до співпраці та спільне прагнення забезпечити споживачів якісною і безпечною продукцією. Упровадження “Молочного модуля” є важливим кроком до підвищення прозорості, ефективності та довіри у системі контролю сирого молока в Україні», – підсумував Сергій Шевченко.

За результатами зустрічі сторони домовилися продовжити спільну роботу з удосконалення систем контролю якості та безпечності харчових продуктів на підприємствах Херсонщини.