Звіт про роботу відділу метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за І півріччя 2019 року

Відповідно до річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на 2019 рік, відділом метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області протягом I півріччя 2019 року було проведено 31 планову перевірку з метрологічного нагляду щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства України у сфері законодавчо регульованої метрології. За результатами перевірок у 7випадках встановлено порушення метрологічних вимог, що складає 22 % від загальної кількості проведених планових перевірок з метрологічного нагляду за звітній період.

Протягом I півріччя 2019 року було проведено 7 позапланових перевірок. Під час їх проведення порушення метрологічних вимог не встановлено.

При проведенні планових перевірок обревізовано 2199 одиниць законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки (далі – ЗРЗВТ), з яких 48 одиниць ЗРЗВТ були визнані непридатними до застосування. У ході проведення позапланових перевірок обревізовано 31 одиницю ЗРЗВТ. Загалом у I півріччі 2019 року під час проведення заходів державного нагляду (контролю) було обревізовано 2230 одиниць ЗРЗВТ.

Найбільш характерні приклади порушень метрологічних вимог – застосування не повірених ЗРЗВТ.

За результатами метрологічного нагляду в I півріччі 2019 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області вжиті наступні заходи:

-видано 7 приписів про усунення порушень метрологічних вимог;

-винесено 7 Постанов про застосування штрафних санкцій відповідно до КУпАП на загальну суму 0,4 тис. грн, які оплачені в повному обсязі.