Зустріч з постачальниками харчових продуктів до закладів освіти у Великоолександрівському районі

22.01.2019 року під головуванням начальника Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області О.Ф. Рекіс, начальника відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області О.О. Уткіної та головного спеціаліста відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Л.Д. Литвин проведено зустріч з постачальниками харчових продуктів до закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

У ході зустрічі з суб’єктами господарювання вкотре наголошено на виконання вимог ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме обов’язки операторів ринку:

1. Забезпечувати простежуваність та дотримання гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів.
2. Розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури НАССР.
3. Забезпечити виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів щодо окремих показників якості .
4. Вилучати або відкликати у встановлених законом випадках продукцію яка не має відповідного пакування та маркування, на яку відсутні товарно-транспортні накладні.

Також було наголошено про дотримання санітарно-гігієнічних вимог щодо автотранспорту та умовам транспортування в залежності від видів продуктів, наявність особистих медичних книжок, спец. одягу працівників. Акцентовано увагу на дотриманні графіків постачання продуктів, відповідність супровідних документів наявним продуктам, забезпечення постачання продуктів, які не містять заборонені складові, тощо.

Постачальникам було надано перелік фальсифікованої молочної продукції для недопущення її до реалізації.