Заходи щодо профілактики грипу та ГРВІ в Каховському районі

Відповідно до наказу МОЗ України від 17.05.2019 № 1126 «Про затвердження Порядку організації проведення епідеміологічногонагляду за грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями, заходів з готовності в міжепідемічний період і реагування під час епідемічного сезону захворюваності на грип та ГРВІ», відповідно до статей 6, 11 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» відділом державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Каховського районного управління проведено інформування органів місцевого самоврядування про епідемічну ситуацію щодо грипу та ГРВІ та вжиття відповідних заходів для попередження виникнення спалахів серед населення та дітей в дитячих навчальних закладах.

У листах рекомендовано введення в дію всього комплексу заходів, передбачених директивними документами на період епідемії грипу та ГРВІ.

Станом на 24 січня в м. Каховка та Каховському районі у зв’язку з підвищенням рівня захворюваності та, як наслідок, різке зменшення кількості учнів, що відвідують школу, у 4-х початкових класах Каховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4, наказом директора школи від 22 січня 2020 року № 10 призупинено навчальний процес у зазначених класах до 31 січня 2020 року.

Каховським районним управлінням щоденно проводиться моніторинг температурного режиму в дитячих навчальних закладах Каховського району. За результатами моніторингу всі дитячі навчальні заклади опалюються, параметри температурного режиму відповідають нормативним, фактично температура повітря у приміщеннях закладів – +19ºС +20ºС.

Управлінням постійно проводиться санітарно-освітня робота з персоналом та учнями дитячих навчальних закладів Каховського району з питань профілактики грипу та ГРВІ.