Засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Новотроїцькій селищній раді

Фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новотроїцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області було прийнято участь у засіданні селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Новотроїцькій селищній раді на якій було розглянуто питання щодо  виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №12 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID – 19».

Першочергово до присутніх було доведено інформацію, що новий коронавірус – це передусім антропозоонозна інфекція, тобто вона може передаватися від тварини до людини. Зазвичай, такі віруси не несуть загрози для людей. Проте коронавіруси можуть швидко мутувати та ставати небезпечними. Так, наприклад, вірус SARS-CoV у 2002-2003 роках викликав спалахи гострого распітораторного синдрому, а вірус MERS-CoV у 2012 році спричиняв близькосхідний респіраторний синдром. Заразитися вірусом 2019 nCoV можна як і більшістю вірусних інфекцій дихальних шляхів: людині потрібно перебувати в зоні дихання зараженої людини.

Новий штам коронавірусу може викликати тяжку форму пневмонії. Перебіг хвороби залежить від імунітету людини, так більшість людей, які померли внаслідок зараження вірусом, мали проблеми зі здоров’ям.

Також наданорекомендації, щодо проведення профілактичних та дезінфекційних заходів в організаціях, підприємствах та установах смт Новотроїцького.

З метою запобігання поширенню на території селища коронавірусу було прийнято рішення щодо дотримання пунктівпостанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №12 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID – 19» з своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів.