27.01.2020 року під головуванням начальника Білозерського районного управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Черноуса О.Г. проведено засідання круглого столу з керівником відділу освіти, постачальником харчових продуктів у навчальні заклади (школи, ясла-садки) згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» статті 20,22,23,25,35,37,39,44,50; Наказу Міністерства транспорту України від 14.10.1997 №363 «Про затвердження Правил перевезення вантажів автомобільним транспортом в Україні» розділу 11 «Правила оформлення документів на перевезення»; розділу 25 «Правила перевезення продукції харчової, м’ясо-молочної та рибної промисловості». Наказу Міністерства освіти і науки України Міністерства охорони здоров`я України від 17.04.2006 № 298/227; Постанова Кабінету Міністрів України від 10 січня 2019 року № 10.
Основні вимоги до постачальників продуктів для дитячого харчування:
- реєстрація потужності (ЕД, реєстрація у державному реєстрі по наказу 39);
- наявність відповідних супровідних документів ( товарно-транспортної накладної, додаткових документів, експертних висновків лабораторних досліджень акредитованих лабораторій);
- дотримання температурних умов при транспортуванні продуктів харчування;
- наявність відповідного пакування та маркування продуктів харчування;
- відповідність санітарно-гігієнічним вимогам автотранспорту, спеціальне маркування автотранспорту;
- наявність особистих медичних книжок, наявність санітарного одягу;
- заповнення листа контрольних перевірок температури у кузові авторефрижератора.
Значна увага приділялась державному контролю щодо виробництва або обігу фальсифікованих харчових продуктів.
27.01.2020
Засідання круглого столу в Білозерському районі щодо організації дитячого харчування
27.01.2020 року під головуванням начальника Білозерського районного управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Черноуса О.Г. проведено засідання круглого столу з керівником відділу освіти, постачальником харчових продуктів у навчальні заклади (школи, ясла-садки) згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» статті 20,22,23,25,35,37,39,44,50; Наказу Міністерства транспорту України від 14.10.1997 №363 «Про затвердження Правил перевезення вантажів автомобільним транспортом в Україні» розділу 11 «Правила оформлення документів на перевезення»; розділу 25 «Правила перевезення продукції харчової, м’ясо-молочної та рибної промисловості». Наказу Міністерства освіти і науки України Міністерства охорони здоров`я України від 17.04.2006 № 298/227; Постанова Кабінету Міністрів України від 10 січня 2019 року № 10.
Основні вимоги до постачальників продуктів для дитячого харчування:
Значна увага приділялась державному контролю щодо виробництва або обігу фальсифікованих харчових продуктів.