Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії у Високопільському районі

За ініціативи начальника Високопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області А. Денисенка, під головуванням першого заступника Високопільської районної державної адміністрації Т. Музичко 13.04.2018 року відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

На порядку денному розглянуто питання про заходи щодо недопущення торгівлі харчовими продуктами у несанкціонованих місцях на території Високопільського району.

Перший заступник голови Високопільської районної державної адміністрації, голова ДНПК при Високопільській РДА  Т. Музичко озвучила план роботи комісії. Про небезпечну ситуацію, яка може виникнути під час торгівлі харчовими продуктами у невстановлених для цього місцях доповів начальник Високопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області А. Денисенко.

Члени комісії прийняли рішення:

– внести зміни до положення, затвердженого розпорядженням голови РДА (в частині зміни складу комісії) по обстеженню місць несанкціонованої торгівлі харчовими продуктами та вживати організаційних заходів щодо регулярних обстежень місць несанкціонованої торгівлі з метою недопущення реалізації харчових продуктів, які не відповідають вимогам діючого законодавства в галузі безпечності харчових продуктів;

– розробити та затвердити графіки обстежень територій населених пунктів на предмет несанкціонованої торгівлі;

-заборонити реалізацію харчових продуктів на Високопільському госпрозрахунковому районному ринку без належних умов реалізації та відповідних документів;

– вживати дієвих заходів, спрямованих на запобігання вчинення правопорушень, заходів по їх усуненню, припинення при їх виявлені при здійсненні торгівлі з рук на вулицях, у дворах, та в інших невстановлених місцях, а також без державної реєстрації як суб’єкта господарювання, або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи здійснення таких видів господарської діяльності з порушенням умов ліцензування, а так само без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом.

За результатами засідання комісії надані відповідні рекомендації виконавцям.