За серпень поточного року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області провели 2 852 моніторингових обстеження на дотримання протиепідемічних вимог

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щоденно забезпечують посилений контроль за дотриманням обмежень, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Так, протягом серпня 2021 року спеціалісти управління провели 2 852 моніторингових обстеження суб’єктів господарювання різних форм власності на предмет дотримання протиепідемічних вимог викладених у постановах КМУ №1236 та Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення COVID-19.

Про це розповів Тарас Година-Арюпін, начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

В результаті моніторингів спеціалісти управління виявили порушення на 640 об’єктах, та склали 254 протоколи про адміністративні правопорушення.

Зазначимо, нещодавно вступили в дію Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 25.08.2021  №8 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку  з поширенням короновірусної хвороби COVID-19» та № 9 від 26.08.2021 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку  з поширенням короновірусної хвороби COVID-19».

Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину триває.