На початку грудня начальником відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Високопільського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Мариною Повстяною проведено семінар-наради з керівниками та відповідальними особами за організацію харчування освітніх закладів Високопільської та Кочубеївської об’єднаних територіальних громад. В ході наради розглянули питання про організацію харчування в дошкільних та загальноосвітніх закладах відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядок організації харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в своєму виступі особливу увагу приділила загальним вимогам до організації харчування та харчових продуктів, які використовуються для харчування дітей в закладах освіти, змінах до норм харчування.
А саме, збільшення кількості молочних продуктів, фруктів, бобових, круп, зменшення вмісту солі, цукру, картоплі. До нових норм не включені ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби, адже ці продукти мають високий вміст солі та цукру.
Присутнім наголосили на вимоги до планування перспективного меню, особливості ведення документації з організації харчування тощо. Також обговорили всі етапи складання перспективного 4-тижневого меню, враховуючи всі складові раціону та групи харчових продуктів.

Учасникам семінару наголошено на організацію харчування у закладах освіти та закладах оздоровлення та відпочинку з обов’язковим дотриманням норм харчування, вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів та приготування готових страв з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
По завершенню наради керівникам закладів було надано додаткові матеріали щодо даної теми, а також присутні отримали кваліфіковані відповіді на поставлені запитання.
Зазначимо, питання організації харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку знаходиться на особливому контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.
15.12.2021
З представниками освітніх закладів Високопільської та Кочубеївської ОТГ провели семінари з питань порядку організації харчування
На початку грудня начальником відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Високопільського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Мариною Повстяною проведено семінар-наради з керівниками та відповідальними особами за організацію харчування освітніх закладів Високопільської та Кочубеївської об’єднаних територіальних громад. В ході наради розглянули питання про організацію харчування в дошкільних та загальноосвітніх закладах відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядок організації харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в своєму виступі особливу увагу приділила загальним вимогам до організації харчування та харчових продуктів, які використовуються для харчування дітей в закладах освіти, змінах до норм харчування.
А саме, збільшення кількості молочних продуктів, фруктів, бобових, круп, зменшення вмісту солі, цукру, картоплі. До нових норм не включені ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби, адже ці продукти мають високий вміст солі та цукру.
Присутнім наголосили на вимоги до планування перспективного меню, особливості ведення документації з організації харчування тощо. Також обговорили всі етапи складання перспективного 4-тижневого меню, враховуючи всі складові раціону та групи харчових продуктів.
Учасникам семінару наголошено на організацію харчування у закладах освіти та закладах оздоровлення та відпочинку з обов’язковим дотриманням норм харчування, вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів та приготування готових страв з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
По завершенню наради керівникам закладів було надано додаткові матеріали щодо даної теми, а також присутні отримали кваліфіковані відповіді на поставлені запитання.
Зазначимо, питання організації харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку знаходиться на особливому контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.