З аграріями Чаплинської ОТГ провели нараду щодо використання пестицидів та агрохімікатів

За ініціативи фахівців Управління фітосанітарної безпеки та Чаплинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області  при Чаплинській об’єднаній територіальній громаді була проведена нарада з аграріями. До заходу також долучилися представники старостинських округів громад.

До аграріїв було доведено розпорядження голови Херсонської обласної державної адміністрації від 15.07.2021 року №592 «Про заборону застосування на території Херсонської області в межах 40-кілометрової зони Біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейн НААН України родентицидів з діючою речовиною бродіфакум». Саме ця діюча речовина стала причиною загибелі червонокнижних сірих журавлів.

Також, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області ознайомили присутніх з правилами роботи з пестицидами та агрохімікатами. Окремо наголошено на необхідності використовувати лише тих пестицидів, які внесені до Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні.

Крім того, присутнім було роз’яснено щодо сертифікатів та супровідних документів, якими мають супроводжуватися насіння і садивний матеріал.

Наприкінці наради відбувся відкритий діалог з аграріями щодо можливості розширення переліку зареєстрованих препаратів на ринку пестицидів.

Нагадаємо,  спеціалісти Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області постійно надають консультації з приводу використання пестицидів та агрохімікатів за адресою: м. Херсон, вул. Старообрядницька, 34, тел.: (0552) 26 – 36 – 13.