З 14 листопада в Україні починає діяти “карантин вихідного дня”

Кабінет міністрів України опублікував на своєму сайті постанову від 11 листопада, яка запроваджує карантин вихідного дня і поширює дію протиепідемічних обмежень, які стосувалися помаранчевої зони карантину, на всі регіони країни.

Згідно з рішенням, карантин вихідного дня діятиме впродовж шести вихідних днів – 14, 15, 21, 22, 28 та 29 листопада від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

У вихідні на всій території України будуть запроваджені такі обмеження:

  • забороняється приймати відвідувачів суб’єктам господарювання, які проводять діяльність у сфері громадського харчування – барів, ресторанів, кафе тощо. Можлива буде торгівля навиніс;
  • забороняється приймати відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, інших закладах розважальної діяльності;
  • забороняється приймати відвідувачів суб’єктам господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім торгівлі продуктами харчування в магазинах, 60 відсотків торговельної площі яких призначені для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами;
  • не будуть працювати заклади культури, які проводять культурно-масові заходи, окрім роботи суб’єктів господарювання, які пов’язані з виробництвом аудіовізуальних творів;
  • буде заборонена діяльність спортивних залів, фітнес-центрів і басейнів.

Водночас свою діяльність будуть продовжувати заклади, які надають фінансові послуги, оператори поштового зв’язку, установи медичної та ветеринарної практик, автозаправки без зон харчування, підприємства, які надають послуги з технічного обслуговування те ремонту транспортних засобів.

Також зміни до постанови передбачають “визначення часу (не менше двох годин) пріоритетного прийому громадян похилого віку та осіб з інвалідністю;”. Наприклад, з 10-ї до 12-ї години.

У будні дні на всій території України будуть діяти протиепідемічні обмеження, які стосувались помаранчевої зони карантину.