Відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, Скадовським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено нараду з суб’єктам господарювання, які проводять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження, на якій роз’яснено вимоги Закону, який регулює відносини між операторами ринку харчових продуктів та споживачами харчових продуктів і визначає порядок забезпечення безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, що виробляються та перебувають в обігу.
Харчові продукти повинні відповідати вимогам законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Харчові продукти, які вироблені з свійських тварин та призначаються для споживання людиною, окрім випадків, коли зазначені продукти призначені для власного споживання, підлягають обов’язковому державному контролю. Усі тварини підлягають обов’язковому державному контролю після забою. Для забезпечення державного контролю за дотриманням необхідних гігієнічних вимог щодо забезпечення безпечності готових харчових продуктів тваринного походження на потужностях з розбирання та обвалювання м’яса під час надходження, розбирання та обвалювання продукції первинного виробництва тваринного походження присутність державного інспектора, який має відповідну кваліфікацію та ветеринарну освіту, або уповноваженої особи є обов’язковою.
Складено договори на обслуговування між Скадовською РДЛВМ та суб`єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з первинним виробництвом, обігом та реалізацією сировини і продукції тваринного походження.
28.12.2017
Якісне м’ясо в магазинах
Відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, Скадовським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено нараду з суб’єктам господарювання, які проводять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження, на якій роз’яснено вимоги Закону, який регулює відносини між операторами ринку харчових продуктів та споживачами харчових продуктів і визначає порядок забезпечення безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, що виробляються та перебувають в обігу.
Харчові продукти повинні відповідати вимогам законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Харчові продукти, які вироблені з свійських тварин та призначаються для споживання людиною, окрім випадків, коли зазначені продукти призначені для власного споживання, підлягають обов’язковому державному контролю. Усі тварини підлягають обов’язковому державному контролю після забою. Для забезпечення державного контролю за дотриманням необхідних гігієнічних вимог щодо забезпечення безпечності готових харчових продуктів тваринного походження на потужностях з розбирання та обвалювання м’яса під час надходження, розбирання та обвалювання продукції первинного виробництва тваринного походження присутність державного інспектора, який має відповідну кваліфікацію та ветеринарну освіту, або уповноваженої особи є обов’язковою.
Складено договори на обслуговування між Скадовською РДЛВМ та суб`єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з первинним виробництвом, обігом та реалізацією сировини і продукції тваринного походження.