Як уникнути кишкової інфекції, купуючи готову їжу?

Повідомлення про харчові отруєння останнім часом все частіше з’являються у засобах масової інформації. Нещодавній приклад – споживання фаст-фуду у магазині готового шашлику, що поклав на лікарняне ліжко відразу декількох чоловік.

Гострі кишкові інфекції – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, тому купуючи хот-доги, пиріжки, біляші та інший фаст-фуд ви потенційно наражаєтеся на небезпеку, адже не впевнені, в яких умовах продукт зберігався і готувався.

Оскільки до організму збудники кишкові інфекції найчастіше потрапляють із зіпсованими та неякісними харчовими продуктами та через брудні руки, основними причинами захворювання є елементарне недотримання правил особистої гігієни, технології приготування та термінів зберігання сировини та готових страв.

Небезпечність кишкові інфекції в тому, що її симтоми вже за кілька годин починають даватися взнаки.

Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій:

-слабкість,

-підвищення температури,

-біль у животі,

-блювота і діарея.

При появі зазначених симптомів захворювання, необхідно одразу звертатися до лікаря, оскільки самолікування може призвести до значних ускладнень.

Тож найкращий спосіб убезпечити себе від отруєння – не їсти там, де є підозри натрапити на зіпсовані продукти. Не купуйте харчові продукти чи готові страви у місцях несанкціонованої торгівлі ( перш за все, це м’ясо і різноманітні соуси на основі майонезу), де якість і свіжість продуктів не перевіряється, а самі продавці працюють без медичних оглядів і в антисанітарних умовах.

Пам’ятайте, ваше здоров’я та небезпечність, передусім, залежать від вашого ж відповідального ставлення до себе.