Як на Скадовському ринку дотримуються рекомендацій для роботи під час карантину

5 травня у Скадовську відновив роботу агропродовольчий ринок Дочірнього підприємства «Скадовський кооперативний ринок» Скадовського районного споживчого товариства. Тут працюють молочний та м’ясний павільйони. Також можна придбати свіжі овочі, рибу та розсаду.

Адміністрацією ринку забезпечено постійний контроль за дотриманням протиепідемічних вимог під час карантину.

Ринок зареєстровано відповідно наказу Мінагрополітики від 10 лютого 2016 року № 39.

На кожному вході до ринку встановлені диспенсери з антисептиками.

Директором ринку призначено особу, відповідальну за щоденний допуск продавців та обслуговуючого персоналу до робочих/торгівельних місць, яка також перевіряє наявність необхідної кількості засобів індивідуальних  засобів та антисептиків. Кожному працівнику  та відвідувачу ринку проводять безконтактний температурний скринінг.  Допуск працівників ринку, продавців і відвідувачів здійснюється виключно за наявності вдягнутої медичної маски   або респіратора.

Торгові  точки розміщені на відстані щонайменше 3 метри один від одного. Із наявних на ринку 465 місць для торгівлі агропродовольчими товарами торгівля фактично здійснюється на 85 місцях.

Між продавцями та покупцями встановлені захисні поліетиленові екрани, нанесені спеціальні позначки та вивішені листівки про необхідність дотримання дистанції щонайменше 1,5м.

Крім цього, контролюється кількість людей, які одночасно перебувають на ринку з розрахунку один покупець на 10 метрів квадратних торгівельної площі ринку.

За графіком кожні 3 години проводиться дезінфекція усіх контактних поверхонь. Прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця – в кінці кожного робочого дня.  

Фахівцями Скадовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та поліції  проводиться контроль за відсутністю «стихійної» торгівлі на прилеглій до ринку території.

Адміністрацією ринку через гучномовці та з допомогою наглядної агітації забезпечується систематичне інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та про профілактику коронавірусної хвороби COVID-19.

Фахівцями Скадовського районного управління  щоденно протягом всього робочого часу ринку проводиться збір інформації  щодо дотримання протиепідемічних вимог під час карантину, встановлених головним державним санітарним лікарем України.

В окремі дні функціонування ринку було встановлено порушення, серед яких – скупчення відвідувачів біля деяких продавців не дообладнання окремих торгових місць  захисними екранами, тощо.  З даного приводу  директору ринку надано рекомендації щодо термінового вжиття заходів для усунення виявлених порушень. Порушення усувались працівниками ринку оперативно.

Фахівці районного управління Держпродспоживслужби не лише фіксують порушення, але й проводять роз’яснювальну роботу з питань, пов’язаних із запобіганням поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

Дана робота буде продовжена.