Харчування дітей у закладах освіти Горностаївського району під контролем!

Харчування дитини – чи не найголовніше питання, яке цікавить батьків, коли вони приводять своє чадо до дитячого садка чи школи. Їм би хотілося, аби дітей годували збалансованою, корисною та поживною їжею.

Тому, організація  харчування на належному рівні  та дотримання санітарного законодавства у  дошкільних та освітніх закладах – питання пріоритетне не лише для Горностаївського районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, а й керівників об’єднаних територіальних громад, директорів шкіл та завідувачів дитсадками.

Сьогодні у закладах освіти кожна дитина може отримати якісне і доступне за ціною харчування. Органи місцевого самоврядування розуміють важливість повноцінного дитячого харчування і виділяють необхідне фінансування.   Діти  пільгової категорії  харчуються безкоштовно.

Окрім того, для всіх учнів 1- 4 класів Костянтинівської ОТГ за рахунок громади організовано безкоштовне гаряче харчування ,а в Горностаївській ОТГ –  громада відшкодовує 50 відсотків вартості обідів учнів початкових класів. Звісно, це дає можливість охопити гарячим  харчуванням якомога більше дітей.

Керівники  навчальних закладів також працюють над покращенням раціону та проводять з батьками і учнями  роз’яснювальну роботу щодо важливості правильного харчування.  

Контроль за виконанням норм харчування  здійснюється щомісяця фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Горностаївського районного управління. За результатами проведеного аналізу за  вересень-листопад поточного року, можна зазначити, що в дитячих закладах Костянтинівської  та Горностаївської ОТГ норми харчування виконувалися на 90 -100 %. Діти у своєму раціоні отримують усі необхідні продукти харчування у кількості, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України № 1591.

Для покращення харчування дітей , за ініціативи фахівців Горностаївського районного управління, запроваджується оновлення меню харчування учнів та включення до асортименту страв із збірника з початку 2020 року Євгена Клопотенка.