Впровадження системи безпечності харчових продуктів НАССР в закладах освіти Олешківського району

Питання якісного харчування в дитячих навчальних закладах  знаходиться на постійному контролі фахівців Олешківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Тому, 9 січня  2020 року начальник  Олешківського  районного управління  Павло Бабійчук взяв участь у нараді, яку проводив  відділ освіти Олешківської райдержадміністрації та центр обслуговування закладів освіти Олешківської районної ради для директорів  шкіл, що підпорядковані відділу освіти.

Присутнім наголошено на виконанні «Плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування дітей в закладах освіти Херсонської області», затвердженого розпорядженням Голови Херсонської обласної державної адміністрації № 783 від 18.11.2019.

«Система безпечності харчових продуктів  НАССР у навчальних закладах – це не просто необхідність та підстава для проведення перевірок контролюючими органами, а важливий інструмент для контролю безпеки харчування дітей поза домом. Адміністрація закладів зобов’язана впровадити і постійно підтримувати функціонування принципів системи НАССР на харчоблоках», – зазначив Павло Миколайович.

Також було зазначено, що головним завданням системи НАССР є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів і до моменту подачі готової страви.