Вимоги щодо підготовки освітніх закладів до навчального року

Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» передбачено обов’язкове впровадження системи НАССР з 20 вересня 2019 року в закладах громадського харчування при виробництві та обігу харчової продукції, в тому числі й на харчоблоках дитячих дошкільних навчальних закладах. З цього приводу систематично проводяться наради з представниками сільських рад, керівниками загальноосвітніх шкіл та дитячих навчальних закладів.

Обговорюються наступні питання:

– впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках (НАССР);

– дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів, застосування методичних рекомендацій щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти;

– дотримання вимог «Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», затвердженого Наказом МОЗ України від 25.09.2020 №2205 та «Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів», затвердженого наказом МОЗ України від 24.03.2016 № 234;

– дотримання вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України по профілактиці коронавірусної хвороби (COVID-19) у навчальних закладах.

На поточному тижні фахівці Високопільського та Нижньосірогозького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області зустрілися з керівниками закладів шкільної та дошкільної освіти щодо надання методичних матеріалів зі зразковими схемами впровадження системи НАССР на харчоблоках очолюваних ними закладів, а також рекомендації щодо дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів та здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти.

smart

Робота в цьому напрямку триває.