Виконання норм харчування – запорука здоров’я дітей

Фахівцями Білозерського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області приділяється значна увага організації здорового, збалансованого та безпечного харчування дітей у загальноосвітніх та дошкільних закладах Білозерського району.

Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основною умовою для нормального росту і розвитку дітей, тому, під час погодження примірного перспективного меню, забезпечення даних вимог було визначальним при прийнятті позитивного рішення.

На початку навчального року через відсутність фінансування не було організовано гаряче харчування у 19 загальноосвітніх закладах Білозерської районної ради.

За ініціативи фахівців управління питання про необхідність організації гарячого харчування в школах було винесено на розгляд чергової сесії, в результаті 19.09.2018 року на ХХУ сесії Білозерської районної ради було прийнято рішення про виділення коштів на харчування дітей з 01.10.2018 року.

На підставі наданих освітніми закладами звітів, до початку навчального року проведено аналіз виконання фізіологічних норм харчування дітей по всіх дошкільних та загальноосвітніх  закладах. Встановлено, що 100% виконання норм харчування дітей забезпечується у закладах Музиківської ОТГ.

Про необхідність забезпечення виконання фізіологічних норм харчування дітей на адреси голів районної державної адміністрації, селищних та сільських рад, об’єднаних територіальних громад управлінням направлені відповідні пропозиції. І як позитивний результат вирішення цього питання слід відзначити прийняття рішення Станіславською ОТГ про додаткове виділення коштів на харчування дітей. Прийняття такого рішення дозволяє покращити якість харчування та довести його до нормативних вимог.

Білозерське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби розраховує на подальшу плідну співпрацю з органами місцевого самоврядування в питаннях забезпечення належної організації харчування дітей у дитячих навчальних закладах, що певною мірою пов’язано із здоров’ям підростаючого покоління.