Від яких продуктів слід відмовитися влітку

У спекотні літні дні питання безпечного використання харчових продуктів має бути найголовнішим для кожного, хто дбає про своє здоров’я. У спеку рекомендується вживати більш легкі продукти, які насичують організм необхідними елементами і вітамінами.

Влітку необхідно відмовитися від низки продуктів, які можуть нашкодити нашому здоров’ю.

Кава, напої з вмістом кофеїну
Кофеїн викликає спрагу і зневоднює організм. Коли організм зневоднений, ми відчуваємо втому, головні болі.

Тістечка, торти, випічка
Торти з кремом і тістечка у спеку швидко псуються. Ці продукти так само сприяють зневодненню організму, що може призвести до значних проблем зі здоров’ям.

Алкогольні напої
У літню спеку алкогольні напої сприяють зневодненню організму, звуженню судин, порушенню природного теплообміну.

Майонез, соуси на основі майонезу
Дуже жирний продукт, який важко перетравлюється. Якщо заправляти майонезом салат, то страва дуже швидко зіпсується.

Чіпси, сухарики та інша джанк -їжа
Містять багато солі, ароматизаторів, глутамат натрію. Продукти з вмістом даних речовин у спекотну пору року особливо небезпечні.

Вулична їжа
Шаурма, гамбургери та інший фаст-фуд із вмістом м’яса важко перетравлюються організмом. У спекотну пору року такими продуктами найлегше отруїтися, особливо якщо вони виготовлені без дотримання санітарно-гігієнічних вимог.

Газовані та солодкі напої
Містять у своєму складі велику кількість цукру, цукрозамінники, які зневоднюють організм. Такі види напоїв викликають звикання, у спеку їх хочеться вживати все більше.

І найголовніша порада, уникайте місць стихійної торгівлі, де реалізуються продукти без відповідних супровідних документів, які підтверджують їх якість та безпечність.