1.Підвищений вміст сульфатів надає воді гіркуватий присмак.
2.Хлоридів – солоний присмак.
3.Солей заліза та марганцю – чорнильний, залізистий присмак.
4.Найбільш освіжаючий ефект вода має при температурі 7-11 градусів.
Чим шкідливі хлориди?
Перенасичена хлоридами вода здатна викликати ураження слизових оболонок, очей, шкіри та дихальних шляхів. Після вживання такої води порушується водно-сольовий баланс та робота шлунково-кишкового тракту, з’являються набряки та схильність до захворювань сече-статевої системи. Надлишок солей призводить до змін в кровоносних судинах, перевантажує роботу серця і нирок, підвищує артеріальний тиск і може значно погіршити перебіг серцево-судинних захворювань.
Вода з підвищеним вмістом хлоридів шкідлива не тільки для людини. Такий розчин негативно впливає на здоров’я домашніх та сільськогосподарських тварин, на зростання і розвиток аграрних культур і рослин.
У побуті і на виробництві занадто солона вода агресивно впливає на металеві поверхні, помітно збільшуючи інтенсивність їх корозії. Від такої води на поверхні нагрівальних елементів з часом утворюється накип. Це знижує їх теплопровідність, збільшує витрату енергії і призводить до незворотних поломок обладнання.
Як очистити воду від хлоридів?
Відповідно до вимог Державних санітарних норм і правил, концентрація хлоридів у воді не повинна перевищувати 250 мг/л. Щоб визначити їх кількість, необхідно провести хімічний аналіз води. А для усунення надлишку солей хлору використовують фільтри на основі зворотного осмосу, які бувають побутового, комерційного та промислового призначення.
Від чого залежить смак води?
1.Підвищений вміст сульфатів надає воді гіркуватий присмак.
2.Хлоридів – солоний присмак.
3.Солей заліза та марганцю – чорнильний, залізистий присмак.
4.Найбільш освіжаючий ефект вода має при температурі 7-11 градусів.
Чим шкідливі хлориди?
Перенасичена хлоридами вода здатна викликати ураження слизових оболонок, очей, шкіри та дихальних шляхів. Після вживання такої води порушується водно-сольовий баланс та робота шлунково-кишкового тракту, з’являються набряки та схильність до захворювань сече-статевої системи. Надлишок солей призводить до змін в кровоносних судинах, перевантажує роботу серця і нирок, підвищує артеріальний тиск і може значно погіршити перебіг серцево-судинних захворювань.
Вода з підвищеним вмістом хлоридів шкідлива не тільки для людини. Такий розчин негативно впливає на здоров’я домашніх та сільськогосподарських тварин, на зростання і розвиток аграрних культур і рослин.
У побуті і на виробництві занадто солона вода агресивно впливає на металеві поверхні, помітно збільшуючи інтенсивність їх корозії. Від такої води на поверхні нагрівальних елементів з часом утворюється накип. Це знижує їх теплопровідність, збільшує витрату енергії і призводить до незворотних поломок обладнання.
Як очистити воду від хлоридів?
Відповідно до вимог Державних санітарних норм і правил, концентрація хлоридів у воді не повинна перевищувати 250 мг/л. Щоб визначити їх кількість, необхідно провести хімічний аналіз води. А для усунення надлишку солей хлору використовують фільтри на основі зворотного осмосу, які бувають побутового, комерційного та промислового призначення.