Вершкове масло: що варто знати

Вершкове масло – це один з найпопулярніших і вживаних продуктів, що входять до нашого раціону.

Ось десять причин, за яких варто віддати належне вершковому маслу для здоров’я і оптимальної ваги:

 – Вершкове масло є найбільш легковсмоктуваним джерелом вітаміну А. Останній підтримує наднирники і щитовидну залозу.

– Жирні кислоти вершкового масла полегшують всмоктування жиророзчинних вітамінів А, Е, Д, К. Через це овочі стають більш корисними і смачними, якщо їх їсти разом з вершковим маслом.

 – Вживання вершкового масла не веде до надмірної ваги. Хімічна структура складових його жирних кислот така, що після всмоктування вони витрачаються тільки на енергозабезпечення, але не на жирові відкладення. Після вживання масла з’являється відчуття насичення. Останнє зменшує відчуття голоду і, відповідно, перешкоджає переїданню.

– Вершкове масло багате антиоксидантами. Антиоксиданти наділяють масло потужними захисними властивостями від раку і атеросклерозу.

– Непастеризоване вершкове масло містить так званий фактор антитугорухомості, який має лікувальну дію при артритах, катаракті та зменшенні еластичності артерій.

– Вершкове масло є хорошим джерелом йоду. Причому йод у вершковому маслі знаходиться у формі, яка ефективно всмоктується. Саме зниження популярності масла стало важливою причиною спалаху епідемії зоба (розростання щитовидної залози) на початку минулого століття.

– Вершкове масло покращує здоров’я травного тракту. Воно знижує частоту діареї у дітей і закрепів у дорослих.

 – Високий вміст вітаміну К2 запобігає розвитку карієсу і остеопорозу.

– Жирні молекули вершкового масла знімають хронічне запалення і запобігають проникненню токсинів через стінку травної системи.

Нині магазини пропонують величезну безліч вершкового масла від різноманітних виробників. Однак, потрібно знати, що не все воно є якісним продуктом і для виробництва використовують як тваринні, так і рослинні жири, а також безліч ароматизаторів, наповнювачів і підсилювачів смаку. Більшої шкоди такі замінники можуть завдати здоров’ю дитини, адже для розвитку йому просто необхідний натуральний молочний жир, який при цьому легко засвоюється.

Продукт може завдати шкоди тільки через безвідповідального виробника, який, в цілях економії і залучення клієнтів, додає в масло шкідливі добавки і підсилювачі смаку. Натуральне молоко і продукти з нього не містять в собі ніяких шкідливих компонентів, що якимось чином здатні заподіяти шкоду органам людини і його здоров’ю в цілому.

На виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області № 3708 від 2 листопада 2018 року, фахівці Генічеського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проводять роботу щодо виявлення та вилучення з обігу молочних продуктів, що не відповідають параметрам безпечності, а також вироблених з використанням жирів та білків немолочного походження, будь – яких стабілізаторів, які не внесені до маркування.