Великолепетиським міжрайонним управлінням продовжують працювати в складі COVID-патрулів

На сьогодні в країні спостерігається тенденція до зростання кількості хворих на COVID-19. Тож необхідно терміново проведення коригування протиепідемічних заходів у бік посилення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання протиепідемічних норм; забезпечення здійснення заходів державного контролю за дотриманням об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринками, закладами громадського харчування правил встановлених МОЗ.

Відділом державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великолепетиського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській  області, на виконання відповідних рішень Уряду, засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13 червня 2020 року, пунктів № 3,4 протоколу № 43 від 29 липня 2020 року засідання регіональної  комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій , та наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області № Н/2971-20 від 05.08.2020 року спільно з органами місцевої влади, місцевого самоврядування, національної поліції здійснюється робота по збору інформації  у складі COVID-патрулів.Спеціалістами перевіряється стан дотримання суб’єктами господарювання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів в закладах громадського харчування, продовольчої та непродовольчої торгівлі, на ринках, перукарнях і інших об’єктах.

Особлива увага приділяється контролю за дотриманням вимог санітарного законодавства,  дезінфекційного та протиепідемічного режиму у закладах громадського харчування. Станом на 07.08.2020 року у складі COVID-патрулів перевірено 5 закладів. За результатами обстежень по кожному закладу оформлені довідки та надані пропозиції на підприємства.

 У ході патрулювання встановлено, що більшість суб’єктів господарювання відповідально ставляться до виконання профілактичних та протиепідемічних заходів.

 Водночас, деякі суб’єкти господарювання порушують вимоги карантинних обмежень:

– не правильне використання засобів  індивідуального захисту;

– порушуються правила дезінфекційних обробок ;

– недотримується масочний режим працюючими та покупцями.

Під час патрулювання фахівцями проводиться широкомасштабна санітарно-освітня, роз’яснювальна  робота серед суб’єктів господарювання та громадськості  щодо дотримання протягом дії карантину протиепідемічних заходів, встановлених постановами головного державного санітарного лікаря України.

Робота в цьому напрямку триває.