В Новій Каховці відбулася нарада з керівниками закладів дошкільної освіти

На виконання доручень прем’єр-міністра України та керівництва Херсонської ОДА щодо забезпечення належної організації безпечного та якісного харчування в закладах  освіти, за ініціативи фахівців Новокаховського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області,  29 листопада 2019 року на базі відділу освіти Новокаховської міської ради  відбулася семінар-нарада з керівниками закладів дошкільної освіти міста Нової Каховки, під час якої  були розглянуті питання впровадження постійно діючих процедур в  дошкільних навчальних закладах, заснованих на принципах (HACCP) та дотримання вимог санітарного законодавства в даних закладах.

Начальник  Новокаховського міського управління   Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській області  роз’яснила присутнім про організацію безпечного та якісного харчування  в дитячих садках міста, правила прийому харчових продуктів та сировини, гігієнічні вимоги до приміщень та персоналу, основні аспекти впровадження системи НАССР, а також відповідальність за порушення законодавства про харчові продукти.

Під час семінару – наради зверталась особлива увага на дотриманні Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», постанови КМУ від 22.11.2004р №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», від 17.04.2006 N 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», «Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів» від 24.032016 №234.

Крім того, загострили питання організації харчування в дошкільних закладах, зокрема наявності на продовольчу сировину та харчові продукти супровідних документів, що засвідчують їх безпеку та якість, а також розробці перспективних двотижневих меню, які повинні містити повний набір продуктів харчування, відповідно до вікової категорії, керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 року № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах»,  наявності карток-розкладок на страви, які включені до перспективних меню.

За результатами семінару-наради всі учасники отримали перелік нормативних документів, якими необхідно керуватися  у вирішені вищезазначених питань, методичні рекомендації та відповіді на зацікавлені питання.