Увага! Законодавчі зміни щодо забою тварин

З набранням чинності Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», відбулися зміни в правилах забою тварин, які впливають на можливість реалізації готової продукції.

Відповідно до нових правил, кількість забитих подвірно   тварин зменшується до трьох голів свійських тварин на тиждень, та п’яти голів свійської птиці, кролів на день.

Для забезпечення якості та безпечності продуктів, забій здійснюється за умови проведення передзабійного та післязабійного огляду державним ветеринарним інспектором або уповноваженим ветеринаром. Слід зазначити, що ця норма не стосується диких тварин, забитих на полюванні.

Не придатним для споживання визначається м’ясо:

  • яке отримане із тварин, що не були піддані передзабійному і післязабійному огляду;
  • яке отримано з тварини, що померла до забою, була заражена хворобою або мала ознаки виснаження;
  • не допускається до реалізації на ринках м’ясо, яке не відповідає мікробіологічним критеріям, містить сторонні предмети, великі залишки забруднюючої речовини, оброблене ультрафіолетовим випромінюванням та з будь-яких інших причин, які становлять загрозу для здоров’я людини.

За більш детальною інформацією Ви завжди можете звернутися до фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.