Управлінням державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області організовано та проведено дводенну нараду-практикум – «Практичне застосування нормативно-правових актів з питань організації харчування дітей у закладах освіти». На нараду були запрошені фахівці відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства територіальних управлінь Головного управління.

Заступником начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Мариною Шаталовою були детально проаналізовані вимоги організаційно-практичних нормативних документів щодо норм та порядку організації харчування у закладах освіти.
Увагу присутніх було акцентовано на практичному застосуванні нормативних документів, а також на примірних чотиритижневих сезонних меню, рекомендованих для організації харчування дітей, затверджених наказом МОЗ від 05.11.2021 №2441. Наголошено на використанні розроблених та опублікованих на сайті МОЗ технологічних картах страв і виробів для харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років в закладах освіти і інших організованих колективах на осінній період та харчування дітей 6-18 років у закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, закладах сфери соціального захисту.
Додатково були обговорені зміни, які відбулися в організації харчування відповідно до Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку, затверджених Постановою КМУ від 24 березня 2021 року № 305.
Покроково відпрацьовано підходи щодо планування та розглядів під час погодження перспективних меню харчування дітей у закладах освіти. Зауважено на новому групуванні харчових продуктів, на складниках страв та прийомах їжі, особливостях нового нормування тощо.

Кожний з присутніх мав можливість поділитися власним досвідом при роботі з перспективними меню. Учасники наради взяли активну участь в обговоренні проблемних питань, які виникають під час організації харчування у закладах освіти та отримали відповіді і практичні поради щодо здійснення державного нагляду (контролю) за закладами освіти.
Захід проведений з дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів, пов’язаних із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
03.12.2021
Управлінням державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства організовано нараду-практикум з питань застосування нормативно-правових актів стосовно організації харчування дітей у закладах освіти
Управлінням державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області організовано та проведено дводенну нараду-практикум – «Практичне застосування нормативно-правових актів з питань організації харчування дітей у закладах освіти». На нараду були запрошені фахівці відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства територіальних управлінь Головного управління.
Заступником начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Мариною Шаталовою були детально проаналізовані вимоги організаційно-практичних нормативних документів щодо норм та порядку організації харчування у закладах освіти.
Увагу присутніх було акцентовано на практичному застосуванні нормативних документів, а також на примірних чотиритижневих сезонних меню, рекомендованих для організації харчування дітей, затверджених наказом МОЗ від 05.11.2021 №2441. Наголошено на використанні розроблених та опублікованих на сайті МОЗ технологічних картах страв і виробів для харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років в закладах освіти і інших організованих колективах на осінній період та харчування дітей 6-18 років у закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, закладах сфери соціального захисту.
Додатково були обговорені зміни, які відбулися в організації харчування відповідно до Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку, затверджених Постановою КМУ від 24 березня 2021 року № 305.
Покроково відпрацьовано підходи щодо планування та розглядів під час погодження перспективних меню харчування дітей у закладах освіти. Зауважено на новому групуванні харчових продуктів, на складниках страв та прийомах їжі, особливостях нового нормування тощо.
Кожний з присутніх мав можливість поділитися власним досвідом при роботі з перспективними меню. Учасники наради взяли активну участь в обговоренні проблемних питань, які виникають під час організації харчування у закладах освіти та отримали відповіді і практичні поради щодо здійснення державного нагляду (контролю) за закладами освіти.
Захід проведений з дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів, пов’язаних із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.