30 вересня у Херсоні COVID-патрулями Держпродспоживслужби проведені рейдові перевірки з питань дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних заходів.
Перевірялись заклади громадського харчування на предмет дотримання там протиепідемічних заходів, встановлених Постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та визначених постановами Головного державного санітарного лікаря України.
Під час заходу обстежено 53 об’єкти, складено 5 адміністративних протоколів.
Найпоширеніші порушення:
– співробітники закладів не використовують захисні окуляри;
– кондименти до напоїв ( цукор, мішалки, трубочки тощо) знаходяться не в індивідуальних упаковках;
– страви видаються у багаторазовому посуді в закладах, де відсутня або знаходиться в несправному стані посудомийна машина;
– не ведеться графік вологого прибирання приміщень.
Щоденно під час заходів фахівцями Головного управління проводиться постійна роз’яснювальна робота з керівниками, працівниками та відвідувачами об’єктів з питань дотримання протиепідемічних заходів щодо попередження захворювання на СOVID-19.
– За результатами нашого візиту можу сказати, що підприємці більш-менш дотримуються карантинних обмежень. Інші обіцяють виправити вказані недоліки. Ми проводили і будемо продовжувати проводити роз’яснювальну роботу з підприємцями щодо протиепідемічних заходів. – зазначив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Тарас Година-Арюпін.
У Херсоні закладам громадського харчування нагадали про карантинні вимоги