У Херсоні перевірили стан дотримання санітарно-протиепідемічного  режиму на об’єктах систем водопостачання та водовідведення

Херсонське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Херсонській області ініціювало проведення комісійних перевірок спільно з органами виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо посилення санітарно-протиепідемічного режиму на об’єктах систем водопостачання та водовідведення.

Фахівцями Херсонського міського управління проведено 4 комісійні перевірки об’єктів централізованого водопостачання та 4 об’єктів водовідведення комунальних підприємств Зеленівської, Комишанської, Наддніпрянської селищних рад, Херсонських міських споруд каналізації міського комунального підприємства «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного  господарства  міста  Херсона» (МКП «ВУВКГ м. Херсона»).

Акцентована увага на особливостях технологічного процесу водопостачання, очищення стоків, технічного стану об’єктів, роботою обладнання. Проведена оцінка безпечності та контрольованості процесу,  дотримання санітарних норм та правил гігієни.

Надані інформаційні матеріали щодо недопущення виникнення та поширення  випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Під час  комісійних заходів на об’єктах були виявлені певні порушення.

Крім того, проведена планова перевірка МКП «ВУВКГ м. Херсона» з питань дотримання вимог санітарного законодавства у сфері питної води та питного водопостачання з відбором 60 проб води на мікробіологічні, санітарно-хімічні дослідження. Лабораторні дослідження питної води тривають.

За результатами проведених заходів Херсонським міським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області буде  надано припис керівництву МКП «ВУВКГ м. Херсона» та направлені листи головам Наддніпрянської та Зеленівської селищних рад щодо усунення виявлених порушень.