У Херсоні перевірили пляж в Гідропарку

28 травня готовність пляжів «Південний» та «Потьомкінський», що у Гідропарку, обстежила міська комісія з перевірки готовності місць масового відпочинку людей на водних об’єктах міста Херсон.


Комісія складається з представників Херсонської міської ради, Департаменту ЖКГ Херсонської міської ради, служби МНС, фахівців Держпродспоживслужби та депутатів міської ради.


Керівник міського комунального підприємства «Гарантія» Ігор Семенчев розповів, що пляж активно прибирають, очищують не лише пісок, а й прибережну зону від водоростів. Рятувальний пост працюватиме весь літній період, також рятувальники дослідили дно – нічого, щоб загрожувало життю людей, там не виявили. Для надання допомоги відпочивальникам на пляжі працює медичний пункт.


На пляжі функціонує 3 фонтанчики з питною водою, встановлені кілька душових і місця для перевдягання.


Також оновлено вбиральню, якою можуть користуватись і люди з особливими потребами. Ще у наявності кабінки біотуалетів.


– Ми побачили, що на пляжі витримуються всі необхідні санітарні норми. У вбиральні, окрім мила, наявний антисептик. Кількість урн достатня, є контейнери для збору сміття. Є договір на вивезення цього самого сміття. Херсонський обласний лабораторний центр МОЗ брав проби річкової води – вони у нормі. Щодо того як працюватимуть пляжі , враховуючи ситуацію з COVID-19, то конкретних рекомендацій від головного державного санітарного лікаря України ще немає. – зазначив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Тарас Година-Арюпін.