Враховуючи загострення епідемічної ситуації та перехід Херсонщини до “жовтого” рівня епідемічної небезпеки, фахівцями Херсонського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області було прийнято рішення здійснити перевірки дотримання протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання у вихідні дні.
За 2 та 3 жовтня перевірено 82 об’єкти – продуктові, промислові магазини, заклади громадського харчування, ринки тощо.
З персоналом суб’єктів господарювання проведена роз’яснювальна робота з питань дотримання протиепідемічних заходів в період карантину, надані пропозиції стосовно усунення невідповідностей. За результатами моніторингу складено 6 протоколів про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 42 КУпАП.
З метою якісного приведення у відповідність функціонування закладів торгівлі у період карантину, начальницею Херсонського управління Мариною Малаховою було проаналізовано виявлені порушення та ініційовано навчання серед представників суб’єктів господарювання з питань неухильного виконання постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання на території України поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та постанов Головного державного санітарного лікаря України відповідно до особливостей діяльності суб’єктів.


На заході наголошено на питання:
– здійснення температурного скринінгу працівників перед початком роботи;
– забезпечення допуску осіб до закладу лише за наявності респіратора або захисної маски, у тому числі виготовленої самостійно;
– нанесення маркування з метою уникнення скупчення та дотримання умов перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 метра;
– здійснення вологого прибирання з використанням миючих та дезінфекційних засобів не рідше, ніж кожні 2 години та після закінчення робочого дня;
– централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;
– обов’язкової самоізоляції працівників у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.
Нарада пройшла у вигляді дружнього продуктивного діалогу. По закінченню заходу присутнім було роздано інформаційні пам’ятки та брошури.
Зазначимо, Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області завжди відкрите до діалогу та надання консультацій суб’єктам господарювання з відповідних питань.
Херсонське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області: м. Херсон, вул. Гагаріна, 84, тел.: (0552) 32-19-64.
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області: м. Херсон, вул. Перекопська, 17, тел.: (0552) 32 – 17 – 37.
04.10.2021
У вихідні дні фахівці управління здійснили моніторинг суб’єктів господарювання на дотримання протиепідемічних заходів: за результатами перевірок було проведено нараду-навчання
Враховуючи загострення епідемічної ситуації та перехід Херсонщини до “жовтого” рівня епідемічної небезпеки, фахівцями Херсонського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області було прийнято рішення здійснити перевірки дотримання протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання у вихідні дні.
За 2 та 3 жовтня перевірено 82 об’єкти – продуктові, промислові магазини, заклади громадського харчування, ринки тощо.
З персоналом суб’єктів господарювання проведена роз’яснювальна робота з питань дотримання протиепідемічних заходів в період карантину, надані пропозиції стосовно усунення невідповідностей. За результатами моніторингу складено 6 протоколів про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 42 КУпАП.
З метою якісного приведення у відповідність функціонування закладів торгівлі у період карантину, начальницею Херсонського управління Мариною Малаховою було проаналізовано виявлені порушення та ініційовано навчання серед представників суб’єктів господарювання з питань неухильного виконання постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання на території України поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та постанов Головного державного санітарного лікаря України відповідно до особливостей діяльності суб’єктів.
На заході наголошено на питання:
– здійснення температурного скринінгу працівників перед початком роботи;
– забезпечення допуску осіб до закладу лише за наявності респіратора або захисної маски, у тому числі виготовленої самостійно;
– нанесення маркування з метою уникнення скупчення та дотримання умов перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 метра;
– здійснення вологого прибирання з використанням миючих та дезінфекційних засобів не рідше, ніж кожні 2 години та після закінчення робочого дня;
– централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;
– обов’язкової самоізоляції працівників у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.
Нарада пройшла у вигляді дружнього продуктивного діалогу. По закінченню заходу присутнім було роздано інформаційні пам’ятки та брошури.
Зазначимо, Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області завжди відкрите до діалогу та надання консультацій суб’єктам господарювання з відповідних питань.
Херсонське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області: м. Херсон, вул. Гагаріна, 84, тел.: (0552) 32-19-64.
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області: м. Херсон, вул. Перекопська, 17, тел.: (0552) 32 – 17 – 37.