У Високопільському районі пройшла нарада з керівниками відділів освіти, навчальних закладів та закладів громадського харчування з питань  якості та безпечності харчових продуктів

Питання якісного харчування в дитячих навчальних закладах, закладах громадського харчування знаходиться на постійному контролі фахівців Високопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Тому, 25 вересня 2019 року, вкотре за ініціативи районного управління Держпродспоживслужби відбулася нарада з керівниками відділів освіти, навчальних закладів та закладів громадського харчування щодо якості та безпечності харчових продуктів і впровадження системи НАССР.

Фахівці Держпродспоживслужби поінформували присутніх щодо системи НАССР, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів та на яких основних  засадах вона базується. А це:

  1. Аналіз небезпечних чинників;
  2. Виявлення критичних контрольних точок;
  3. Встановлення критичних меж;
  4. Встановлення процедури моніторингу;
  5. Розробка коригувальних дій;
  6. Зберігання і актуалізація документів;
  7. Оцінка ефективності.

Система НАССР  гарантує безпечність продукції на повному шляху харчового ланцюжка та надає змогу виявити усі критичні точки, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту, усунути шкідливі фактори та контролювати повний процес виробництва. 

Насамперед це стосується закладів громадського харчування, у тому числі  поширюється на всі заклади освіти, які надають послуги з харчування.

Окрім того, ініціатори заходу звернули особливу увагу присутніх на здійснення харчування та медичного обслуговування дітей в організованих колективах, проведення заходів з профілактики кишкових інфекцій та харчових отруєнь як в закладах освіти так і в закладах громадського харчування.

Присутні на нараді керівники та медичні працівники навчальних закладів отримали кваліфіковані відповіді на поставлені запитання, обмінялися думками щодо впровадження системи НАССР та власним досвідом проведення заходів з недопущення інфекційних захворювань. 

Учасникам зустрічі фахівці Держпродспоживслужби роздали додаткові матеріали щодо порушеної теми та інформаційні листівки