У Великоолександрівському районі тривають перевірки дотримання карантинних обмежень

Працівниками відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області спільно з фахівцями  національної поліції продовжуються  моніторингові відвідування закладів роздрібної торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, мобільного зв’язку та закладів, що реалізують інші дозволені групи товарів, банківських установ, тощо з метою дотримання санітарних та протиепідемічних заходів, попередження розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та виконання вимог постанови Кабінету Міністрів №211 від 11.03.2020 року зі змінами (постанова КМУ №215 від 16.03.2020 та постанови КМУ №255 від 02.04.2020 року).

У ході моніторингових відвідувань зверталася увага на дотримання протиепідемічних вимог, а саме: забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя та очей) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, перебування в приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі, наявність деззасобів та антисептиків для рук, забезпечення проведення вологого прибирання приміщень дозволеними до використання миючими та дезінфікуючими засобами, наявність умов для дотримання особистої гігієни, проведення щоденної термометрії персоналу закладу, попередження забруднення товарів, наявність інформаційних стендів щодо умов перебування відвідувачів у закладах, тощо.

На поточному тижні обстежено 9 функціонуючих закладів роздрібної торгівлі продуктами харчування та 7 закладів,  до яких застосовувалися обмежувальні заходи, розташованих в с. Новодмитрівка, с. Старосілля, смт. Біла Криниця. Практично у всіх функціонуючих закладах відмічалися ті чи інші порушення протиепідемічного режиму:  виявлено реалізацію нефасованих продуктів харчування, відсутність деззасобів  та документів на них (свідоцтво про державну реєстрацію та методичні вказівки), недостатня кількість засобів індивідуального захисту, не забезпечено проведення щоденної термометрії персоналу, відсутність інформаційних написів щодо заборони відвідувань без масок та обмеження кількості відвідувачів.

   За результатами моніторингових відвідувань підготовлено довідки та направлено листи головам Новодмитрівської, Старосільської сільських та Білокриницької селищних рад щодо усунення порушень.