У Великоолександрівському районі тривають моніторингові відвідування закладів по дотриманню карантинних обмежень

У травні фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено 42 моніторингових відвідувань закладів щодо дотримання карантинних обмежень, в тому числі закладів торгівлі харчовими продуктами – 19, харчової промисловості-1, банківських установ, поштових відділень-2, аптек-1, інших закладів, діяльність яких заборонено – 9 та 10 закладів, на яких розповсюджувалася заборона щодо функціонування.

За результати моніторингових відвідувань підготовлено 5 листів з пропозиціями до органів місцевого самоврядування, 3 листи по національної поліції, поліцією складно 6 протоколи про недотримання карантинних вимог. Порушення виявлено у 13 закладах торгівлі харчовими продуктами.

У ході відвідувань зверталася увага на: 

1. Проведення температурного скринінгу працівників з відповідними записами в журналах термометрії та недопущення до роботи осіб з ознаками респіраторних захворювань.

2. Наявність інформаційних стендів щодо умов допуску до закладу ( в засобах індивідуального захисту, з дотриманням соціальної дистанції в 1,5 м, перебування відвідувачів в торгівельному приміщенні з розрахунку 1 особа на 10 кв.м., тощо).

3. Робота в закладах працівників в засобах захисту обличчя, очей, рук, а відвідувачів – в респіраторах або захисних масках, забезпечення заміни ЗІЗ кожні 3 години, централізований збір з подальшою утилізацією.

4. Організація місця для обробки рук спиртовмісними антисептикам (вміст ізопропілових спиртів понад 60%, етиловового – понад 70%)

5. Забезпечення дотримання відвідувачами соціальної дистанції 1,5 м з відповідним маркуванням та забезпеченням контролю за дотриманням.

6. Проведення поточного прибирання та дезінфекції поверхонь з використанням дозволених дезінфікуючих засобів кожні 3 години, підлоги миючими та дезінфікуючими (в кінці зміни) засобами. 

7. Інші вимоги, передбачені законодавством. 

Робота в даному напрямку триває.