У Нововоронцовському районі триває весняна диспансеризація

Щоб виростити здорове поголів’я, необхідно проводити профілактичні заходи, що складаються з досліджень на предмет виявлення таких небезпечних захворювань, як туберкульоз , лейкоз , сибірка, лептоспіроз, бруцельоз тощо.

Нагадуємо, що диспансеризація – це комплекс планових діагностичних, лікувально-профілактичних і санітарно-гігієнічних заходів, спрямованих на раннє виявлення ознак захворювань тварин, профілактику і лікування хвороб.

У травні спеціалісти Нововоронцовської районної державної лікарні ветеринарної медицини продовжують весняну диспансеризацію (ВРХ, ДРХ) з одночасним проведенням інвентаризації худоби.   

На даний час дослідженнями на лейкоз охоплено поголів’я в кількості – 506 голів ВРХ, на туберкульоз – 714 голів ВРХ.

Щепленнями проти сибірки охоплено поголів’я в кількості – 714 голів ВРХ, коней – 20 голів та 200 голів ДРХ. Продовжуються проводитися антирабічні заходи, щодо щеплень проти сказу собак та котів. Щепленнями проти сказу охоплено собак – 3034 голови, котів – 506 голів.

При проведені інвентаризації ВРХ по населених пунктах району виявлено зменшення кількості голів великої рогатої худоби в порівнянні з минулим роком приблизно на 400 голів (інвентаризація продовжується).

При спілкуванні з власниками тварин однією з причин зменшення поголів’я тварин є:

  • низька закупівельна вартість молока;
  • відсутність молодих господарів в населеному пункті, які б утримували ВРХ;
  • люди похилого віку не в змозі утримувати поголів’я великої рогатої худоби;
  • відсутність пасовищ на території сільських рад.