У Нововоронцовському районі розпочата підготовка до оздоровчої кампанії 2019 року

Фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області 14 травня 2019 року розпочато комісійні обстеження таборів відпочинку з денним перебуванням дітей на території Нововоронцовського району щодо визначення їх готовності до функціонування у період оздоровчого сезону 2019 року.

Під час обстежень зосереджено увагу керівників пришкільних таборів на виконанні закладами вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, наявності належних умов для перебування дітей, організації харчування, забезпеченні якості та безпечності харчових продуктів та готових страв, умовах та термінах зберігання харчових продуктів.

Наголошено на персональній відповідальності керівників закладів за організацію харчування дітей у навчальних закладах, матеріально-технічний стан харчоблоків, необхідності вжиття заходів щодо попередження виникнення і розповсюдження кишкових інфекцій. 

У ході перевірок проводиться роз’яснювальна робота з керівниками таборів, працівниками харчоблоків, медичними працівниками щодо санітарних вимог до організації харчування, дотримання технології приготування страв, особистої гігієни тощо.