Фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на виконання наказів Головного управління з 08 вересня по 09 вересня 2020 року проведено позапланові перевірки 23 навчальних закладів на предмет дотримання вимог у сфері санітарного законодавства з відбором проб для лабораторних досліджень.

Під час проведення перевірок звернена увага на створення належних санітарно – гігієнічних умов для перебування, виховання, організації якісного, раціонального харчування дітей, збалансованість раціону який є основними умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей, які виховуються в закладі.
Проведено відбір 18 зразків готових страв для лабораторного дослідження на бактеріологічні показники, на вміст нітратів 18 проб у продуктах харчування. Відібрані 280 зразків змивів з робочих поверхонь та кухонного приладдя на харчових блоках закладів на санітарно-мікробіологічні дослідження, 56 проб води на мікробіологічні та фізико-хімічні дослідження.
А, також проведено обстеження прилеглої території закладів, спортивних майданчиків, розташування контейнерів для збирання сміття, розташування та орієнтація основних функціональних приміщень закладу, санітарно-технічного обладнання для дітей, вентиляцію у приміщеннях кабінетів, організацію медичного обслуговування дітей тощо.
Разом з цим, було проведено просвітницьку, санітарно-освітню роботу з метою запобігання інфекційним захворювання та харчових отруєнь. А також, доведена інформація керівникам закладів щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та про профілактику коронавірусної хвороби COVID-19.
За результатами перевірок складено акти та приписи щодо усунення виявлених порушень.
11.09.2020
У Нововоронцовському районі перевірили навчальні заклади на дотримання санітарного законодавства
Фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на виконання наказів Головного управління з 08 вересня по 09 вересня 2020 року проведено позапланові перевірки 23 навчальних закладів на предмет дотримання вимог у сфері санітарного законодавства з відбором проб для лабораторних досліджень.
Під час проведення перевірок звернена увага на створення належних санітарно – гігієнічних умов для перебування, виховання, організації якісного, раціонального харчування дітей, збалансованість раціону який є основними умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей, які виховуються в закладі.
Проведено відбір 18 зразків готових страв для лабораторного дослідження на бактеріологічні показники, на вміст нітратів 18 проб у продуктах харчування. Відібрані 280 зразків змивів з робочих поверхонь та кухонного приладдя на харчових блоках закладів на санітарно-мікробіологічні дослідження, 56 проб води на мікробіологічні та фізико-хімічні дослідження.
А, також проведено обстеження прилеглої території закладів, спортивних майданчиків, розташування контейнерів для збирання сміття, розташування та орієнтація основних функціональних приміщень закладу, санітарно-технічного обладнання для дітей, вентиляцію у приміщеннях кабінетів, організацію медичного обслуговування дітей тощо.
Разом з цим, було проведено просвітницьку, санітарно-освітню роботу з метою запобігання інфекційним захворювання та харчових отруєнь. А також, доведена інформація керівникам закладів щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та про профілактику коронавірусної хвороби COVID-19.
За результатами перевірок складено акти та приписи щодо усунення виявлених порушень.