У Нижньосірогозькому районі визначали стан готовності пришкільних таборів до відпочинку

З метою визначення стану готовності закладів до функціонування в оздоровчий сезон, протягом травня на території Нижньосірогозького району проводилися позапланові перевірки пришкільних таборів відпочинку. Перевірками було охоплено всі 13 пришкільних таборів, які планують розпочати свою роботу з 03 червня 2019 року. Обов’язково перевірялося дотримання вимог при поводженні з відходами, наявність сміттєзбірників та облаштування майданчиків під ними.

Перевірками було встановлено, що всі 13 шкіл, на базі яких функціонуватимуть пришкільні табори, уклали договори з Нижньосірогозьким РСКП «Райсількомунгосп» на видалення твердих та рідких побутових відходів. В школах також проводиться робота з організації роздільного збирання відходів. На території Нижньосірогозької, Анатолівської та  Вербівської ЗОШ встановлено спеціальні контейнери для збирання відходів з пластику. Вивезення відходів проводиться селищною та сільськими радами до Нижньосірогозької райспоживспілки для подальшої здачі на утилізацію спеціалізованим підприємствам.

Питання організації санітарної очистки та поводження з побутовими відходами і надалі залишатиметься під постійним контролем районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.