У Нижньосірогозькому районі виїзна мобільна група продовжує виїзди до населених пунктів

Згідно  протоколу засідання міжвідомчого оперативного штабу регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 20 березня 2020 року №15, спільна група у складі працівників Нижньосірогозького відділення Каховського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Херсонській області, Нижньосірогозького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області   проводить  перевірки щодо  дотримання карантинних вимог суб’єктами господарської діяльності.      26 березня  здійснено виїзд до населених пунктів Вербівської сільської ради, сіл .Дем’янівка, Верхні Сірогози, а 27 березня – до Степненської, Братської та Верхньоторгаївської сільських рад, де було перевірено проведення профілактичних та протиепідемічних заходів, спрямованих на протидію поширенню коронавірусу в Україні.  

Було здійснено моніторингові відвідування 33 об’єктів, в тому числі  об’єктів водопостачання,   роздрібної торгівлі харчовими продуктами, а також   об’єктів, до яких встановлені обмежувальні заходи(заклади громадського харчування, заклади культури). Грубих порушень вимог діючого законодавства не зареєстровано. Працівники функціонуючих об’єктів забезпечені засобами індивідуального захисту, мають антисептики та дезінфікуючі засоби, наявні попереджувальні написи щодо наявності в торговому приміщенні  споживачів із розрахунку 1 особа на 10 квадратних метрів площі, дотримання відстані між відвідувачами не менше 1,5 метри. Була   проведена  інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання карантинних заходів, використання та знешкодження відпрацьованих масок, забезпечення вхідного контролю для відвідувачів та ін.

Також продовжується проведення комісійних обстежень об’єктів водопостачання району з відбором проб для проведення лабораторних досліджень. Розпорядженнями        голів сільських рад створюються комісії для проведення таких обстежень за участю фахівців Нижньосірогозького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області. Під час обстежень особлива увага звертається на дотримання   вимог діючого санітарного законодавства під час функціонування об’єктів водопостачання, зокрема, організація зон санітарної охорони, організація відомчого лабораторного контролю якості питної води, дотримання графіків досліджень.  Робота в даному напрямку буде продовжуватись і надалі.