У Нижньосірогозькому районі провели робочу нараду з питань санітарної очистки

Чисто не тільки там, де не смітять, а й там, де прибирають.

Хоча на територіях селищної та 11 сільських рад  вже відведено земельні ділянки під розміщення твердих побутових відходів (всього 16 ділянок), лише на території Нижньосірогозької селищної ради впроваджено централізований збір та вивезення твердих побутових відходів. Послуги із збору та вивезення побутових відходів надає Нижньосірогозьке РСКП «Райсількомунгосп». В теперішній час через застарілу спеціалізовану техніку послуги із вивезення відходів в інших населених пунктах району підприємство не може надавати.

Проблемні питання організації санітарної очистки в населених пунктах Нижньосірогозького району і було обговорено під час робочої наради за участю голови районної державної адміністрації Такаджи Д.А. та першого заступника Полуекто О.М., спеціалістів Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Одним із напрямків діяльності майбутньої Нижньосірогозької територіальної селищної громади і є надання якісних комунальних послуг, серед яких – вивіз побутового сміття з усіх населених пунктів району. В майбутньому планується створити комунальне підприємство, яке буде займатись вивозом сміття. Для організації роботи підприємства передбачається придбати спеціалізовану техніку і нові контейнери, які будуть встановлені у всіх населених пунктах. Також буде продовжуватись робота по запровадженню роздільного збору відходів в усіх селах громади.