У Каховському районі вчили як поводитись з пестицидами

З метою зведення до мінімуму негативної дії пестицидів на людей та довкілля 17-18 лютого в Каховському районі фахівцем управління  фітосанітарної безпеки проведено навчання працівників, які  безпосередньо виконують роботи із захисту рослин, з транспортування, зберігання, застосування та торгівлею пестицидами і агрохімікатами з подальшим отриманням посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного проведення робіт та допуску  до роботи з пестицидами та агрохімікатами.

Наголошено про відповідальність за охорону праці і техніку безпеки при роботі з пестицидами покладається на керівників господарств і організацій, що їх застосовують.

У ході наради проведено роз’яснювальну роботу стосовно співпраці сільгоспвиробників та бджолярів, порядок оповіщення про проведення заходів захисту. Порядок, склад комісії, та інформація яка повинна міститися в акті, якщо ж відбулося отруєння комах.

Акцентовано увагу, що  лабораторна діагностика має законодавчу силу при визначенні причини загибелі бджіл, яка проводиться з відібраних від бджолиних сімей проб та встановлює в них залишки пестицидів.